Smiley și-a invitat profesoara de română la un concert la Sala Polivalentă. Gestul pe care l-a făcut femeia l-a lăsat, însă, fără cuvinte: „Nu înțeleg de ce, că nu era ceva…” VIDEO EXCLUSIV

Smiley și-a invitat profesoara de română la un concert la Sala Polivalentă. Gestul pe care l-a făcut femeia l-a lăsat, însă, fără cuvinte: „Nu înțeleg de ce, că nu era ceva...” VIDEO EXCLUSIV
Smiley și-a invitat profesoara de română la un concert la Sala Polivalentă. Ce gest a făcut cadrul didactic.

Smiley este astăzi un cântăreț de top, textier, compozitor și producător muzical, dar și antrenor la Vocea României (Pro TV), jonglând cu proiecte muzicale, dar și TV. Artistul s-a remarcat și în perioada școlii, atât în rândul profesorilor, cât și al colegilor. Drept urmare, profesoara de română a păstrat o lucrare de-a lui, pe care i-a adus-o la un concert la Sala Polivalentă. „Nu am fost vreun poet sau vreun scriitor, dar întâmplător a păstrat-o pe a mea”, a spus el pentru redacția Playtech-Impact.

Smiley își aduce aminte cu drag de școală

Andrei Tiberiu Maria, cunoscut sub numele de scenă Smiley, își aduce aminte cu drag de școală și în special de cadrele didactice care i-au ghidat primii pași.

„Am avut șansa să am încă de la grădiniță niște educatori foarte buni, oameni blânzi, care aveau o metodă foarte bună, care erau dedicați și pasionați să facă meseria asta. Și învățătoarea mea este un om deosebit și diriginta noastră din școala generală, clasele V-VIII și toți profesorii pe care i-am avut la liceu”, ne-a povestit artistul.

Smiley mergea la olimpiade la matematică

Cântărețul recunoaște că a avut o afinitate față de matematică, motiv pentru care a mers la profilul real. Nu a fost genul de elev tocilar și care era bun la toate materiile, ci a ales să aprofundeze studiul doar la disciplinele care îl interesau. Spre norocul lui, multe informații le asimila la ore și nu făcea vreun efort în acest sens.

„În general, am avut parte de profesori foarte buni, m-am și luptat să fiu la clasele foarte bune de la școlile la care am fost. Eu ca elev nu eram foarte silitor, le prindeam foarte repede, le prindeam din clasă, da. Învățam, am fost și la olimpiadă, adică ce mă interesa, învățam. Am fost la olimpiadă la matematică, am fost la mate-fizică, după aceea am continuat cu ASE-ul. Am fost pe partea asta de real”, a declarat Smiley, pentru redacția Playtech-Impact.

Profesoara de română i-a păstrat compunerea

Chiar dacă era clar că are o înclinație spre științele exacte, artistul a ieșit în evidență și prin modul în care se exprima și în care scria. Plăcut impresionată de o lucrare de-a lui, profesoara de română nu numai că a păstrat-o, dar l-a și surprins în momentul în care s-a prezentat cu ea la un concert de-al lui.

„Îmi plăcea într-adevăr și româna. Chiar am avut o surpriză extraordinar de plăcută. Am invitat-o pe profesoara mea de română din liceu la concertul de la Polivalentă din 2019 și a venit cu o compunere de-a mea, pe care luasem 9 și pe care a păstrat-o. A zis: „Eu nu am păstrat decât trei lucrări din toți anii mei de profesor, am păstrat trei lucrări”. Și una era a mea! Nu înțeleg de ce, că nu era ceva…

Mie nu mi s-a părut ceva extraordinar, nu scrisesem ceva… Nu am fost vreun poet sau vreun scriitor, dar întâmplător a păstrat-o pe a mea, nu știu de ce”, a mărturisit Smiley, pentru redacția Playtech-Impact.

Artistul a fost familiarizat încă de mic cu fascinanta lume a cărților. De la mama sa care obișnuia să îi citească seara povești, până la tatăl lui care îi recomanda diverse lecturi, iar ulterior și-a ales singur titlurile care l-au atras. Smiley a ales totuși o carieră în muzică și scoate hituri pe bandă rulantă, fiind unul dintre cei mai apreciați cântăreți