Ai nevoie de un singur ingredient de bază pentru a prepara smântână de post delicioasă, ca la mănăstire. Călugării folosesc mereu aceste semințe pentru a prepara sosul pe care, de cele mai multe ori, îl adaugă în ciorbe sau supe. Gustul mâncărurilor va fi desăvârșit!
În post, mulți creștini ortodocși respectă restricțiile alimentare impuse de Biserică. Astfel, înlocuiesc produsele de origine animală cu tot felul de alimente preparate cu ingrediente vegetale. În acest material, îți vom dezvălui care este ingredientul folosit de călugări pentru a prepara smântână de post.
Pentru a prepara smântână de post pentru ciorbă, supă sau alte mâncăruri, poți folosi nuci caju, semințe ale unui arbust tropical veșnic verde înrudit cu mango-ul și fisticul. Cumpără-le pe cele etichetate ca fiind crude de la magazin, nu pe cele prăjite sau pre-gătite uneori chiar și de două ori.
Smântâna de post din nuci caju este gata. O poți depozita în recipiente de sticlă. Trebuie neapărat păstrată în condiții de temperaturi scăzute, recomandabil la frigider, pentru a-și păstra gustul și consistența intacte. O poți adăuga în diverse preparate, inclusiv în ciorbe și supe.
Smântâna de post din nuci caju poate avea consistență diferită, în funcție de cantitatea ingredientelor folosite. Dacă adaugi mai multă apă și suc de lămâie în compoziție, preparatul va avea consistență mai groasă.
Dacă dorești ca smântâna de post din nuci caju să fie mai cremoasă și mai fină, poți adăuga în compoziție câte puțin ulei. Ai grijă să nu adaugi prea mult, caz în care vei transforma smântâna de post din nuci caju în maioneză.
În cazul în care rămâi fără nuci caju, le poți înlocui cu: semințe de pin, migdale, nuci clasice, alune sau semințe de floarea-soarelui.