Situație șocantă la Timișoara! Focar de COVID din cauza unei asistente care nu credea că virusul este real

Situație șocantă la Timișoara! Focar de COVID din cauza unei asistente care nu credea că virusul este real
Situație șocantă la Timișoara! Focar de COVID din cauza unei asistente care nu credea că virusul este real

Focar de COVID-19 la un spital din Timișoara din cauza unei asistente medicale care nu credea în existența noului virus, spune medicul Virgil Musta. Patru pacienți și două asistente au fost infectate cu coronavirus în unitatea spitalicească.

Focar de COVID-19 la Spitalul CFR din Timișoara. Anchetă, după ce o asistentă a îmbolnăvit și alți oameni

După ce zilele trecute o asistentă de la Spitalul CFR din Timișoara a fost descoperită cu coronavirus, acum au fost depistate alte două cadre medicale din unitatea spitalicească și patru pacienți pozitivi la virusul COVID-19, toți având forme ușoare sau fiind asimptomatici.

„În momentul de față, avem internați patru pacienți COVID pozitivi, într-un pavilion dedicat special acestui tip de patologie. S-a activat Planul Alb care include spitalul CFR Timișoara în distribuirea pacienților inffectați cu COVID la nivelul unităților sanitare din Timiș. Starea pacienților este stabilă, sunt echilibrați din punct de vederem medical”, a declarat purtător de cuvând Spitalul CFR Timișoara, Adela Filipescu.

Conducerea unității medicale cercetează acest caz. În plus, ancheta epidemiologică a celor de la Direcția de Sănătate Publică este în continuare deschisă, așa că numărul infectărilor poate fi mai mare până la finalizarea acesteia.

Dr. Vigil Musta: „Este regretabilă această atitudine”

„Din păcate, este regretabilă această atitudine și nu numai că nu crede și a participat la o serie de activități fără a purta mască, deci nu a respectat regulile pe care noi le recomandăm populației, dar nici în spital nu a vrut să respecte aceste reguli, venind cu febră.

Până când a fost depistată că are febră și tușește, ea a contaminat cadre medicale din spital și chiar și bolnavi, astfel că avem mai multe cazuri contaminate de către această persoană. Probabil că va răspunde pentru asta, pentru că este inadmisibil să se întâmple acest lucru tocmai cu personalul care ar trebui să aibă grijă de sănătatea noastră”, a spus medicul Musta, șeful secției de Boli infecțioase la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI