25 aug. 2021 | 13:37

Situație revoltătoare într-o școală din Baia Mare. De ce elevii vor fi mutați la o altă unitate de învățământ

News
Situație revoltătoare într-o școală din Baia Mare. De ce elevii vor fi mutați la o altă unitate de învățământ
Situație revoltătoare într-o școală din Baia Mare. De ce elevii vor fi mutați la o altă unitate de învățământ

Revoltă la o școală din Baia Mare, deoarece zeci de părinți sunt nemulțumiți pentru că elevii vor fi mutați la o altă unitate de învățământ, în alt colț al orașului, cu doar câteva săptămâni înainte de începerea anului școlar.

Elevi mutați de la școală cu doar câteva săptămâni înainte de începerea anului școlar

Decizia este contestată de părinți. Aceștia sunt de părere că selecția s-ar fi făcut în mod discriminatoriu și fără să fie consultați înainte. De asemenea, au fost depuse mai multe plângeri la instituțiile competente. Acum, părinții așteaptă schimbarea deciziei.

De câteva zile, părinții au aflat, întâmplător, că peste 50 de elevi din clasa zero vor fi mutați la o altă unitate de învățământ, din cauza lipsei de învățători. Noua școală în care sunt repartizații copiii se află într-o zonă rău famată a orașului.

Sunt 6 clase pregătitoare, această decizie legal ar fi trebuit luată până în 18 iunie la propunerea ISJ-ului și de către Consiliul Local și nu de către școală, pentru că eram în cele două etape de înscriere și părinții ar fi putut merge la o altă școală”, a comentat un părinte.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Maramureș spun că încearcă să găsească o soluție cât mai repede, mai ales că școala începe în mai puțin de 3 săptămâni. Supărați, părinții au depus plângeri și sunt hotărâți să-i dea în judecată pe cei responsabili.

Școli aglomerate în Sibiu

La ora actuală, Colegiul „Octavian Goga” este cea mai aglomerată unitate de învățământ din municipiu. Potrivit datelor, aici vor învăța, în anul școlar 2021 – 2022, 1.962 de elevi. Cea mai aglomerată clasă are 33 de elevi.

Alte patru școli din Sibiu sunt în curs de aglomerare. Urmează ca din anul școlar care începe în septembrie să mute cursuri după-amiază, din cauza numărului mare de elevi. Până acum, toți elevii învățau de dimineață.

„Da, și noi ne confruntăm cu problema desfășurării orelor la ciclul gimnazial în schimbul al doilea. Anul acesta încă mai putem aduce clasele a VII-a și a VIII-a de dimineață, dar nu putem garanta acest lucru în anii școlari următori. Mansardarea clădirii și implicit, crearea unor săli de clasă suplimentare, a fost gândită acum câțiva ani pentru aproximativ 700 de elevi, păstrând cel puțin două laboratoare, de fizică și de informatică.

După mansardare, realitatea este alta: avem peste 900 de copii care frecventează cursurile școlii. Tendința este de menținere a acestei cifre, însă, după schimbarea legii în 2020, clasele au efective mai mici, astfel că suntem nevoiți să avem mai multe formațiuni de studiu”, spune prof. Ana Bersan, director al Școlii Gimnaziale „Regina Maria” din Sibiu.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Statul plătește 138.000.000 $ din cauza ”celui mai înfricoșător monstru”, condamnat la 360 de ani de închisoare
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Noua autostradă din România. Data la care va fi dată în folosință
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Băncile din România sunt obligate. Anunț pentru toți românii care au credite la bancă
Capital.ro
Veste bună pentru turismul românesc: Noua autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor pe litoral
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Servicii medicale fără card de sănătate! Decizia CNAS luată la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro