Prima țară din Uniunea Europeană care atinge imunitatea colectivă. Există doar 3 cazuri covid pe zi

Prima țară din Uniunea Europeană care atinge imunitatea colectivă. Există doar 3 cazuri covid pe zi
Ce țară din Uniunea Europeană a ajuns la imunitatea colectivă

Pandemia de coronavirus a afectat o lume întreagă, dar acum parcă lucrurile merg din ce în ce mai bine. În timp ce vaccinul anti-covid-19 imunizează populația adultă din mai multe țări, a venit momentul în care Uniunea Europeană se bucură de prima țară ce a ajuns la un moment la care speră toată lumea.

Vești bune! Ce țară din Uniunea Europeană a atins imunitatea colectivă

Aproximativ 70% din populația adultă din Malta s-a vaccinat cu cel puțin prima doză de vaccin, astfel că Ministrul Sănătății, Chris Fearne, a făcut anunțul așteptat de toată lumea. Doar 3 cazuri noi de COVID-19 au fost întregistrate pe săptămână, rata testelor ajungând la 0,2% în acest moment.

Poate că această veste extrem de bună a fost așteptată în toată Uniunea Europeană, mai ales pentru că noul coronavirus a făcut ravagii. Milioane de oameni și-au pierdut viața, multe industrii și companii au fost foarte afectate, astfel că locurile de muncă nu au mai fost atât de multe. În timp ce economia a avut de suferit și sistemul de învățământ a trecut prin multe schimbări, se pare că mergem mai departe și începem să privim lucrurile dintr-o altă perspectivă.

În timp ce Malta a atins imunitatea colectivă, mai multe măsuri luate de autorități au început să se relaxeze. De la 1 iulie masca nu o să mai fie obligatorie în spațiile deschise din această țară pentru persoanele vaccinate. De asemenea, industria ospitalității se va bucura și ea de câteva schimbări pozitive ce anunță că există și lumină la capătul tunelului după o perioadă neagră.

Ce restricții au fost ridicate. Toată lumea aștepta acest moment

Restaurantele din Malta o să rămână deschise până la miezul nopții de acum încolo. Până în acest moment, ele se închideau la 17:00, iar sălile de fitness și bazinele de înot vor putea să funcționeze din nou începând cu ziua de luni. 42% din populația adultă s-a vaccinat cu ambele doze, astfel că această țară se îndreaptă către normalitatea pe care toată lumea o cunoștea înainte ca pandemia să lovească.

Și în România au fost ridicate anumite restricții impuse de autorități. Spre exemplu, masca nu mai este obligatorie în spațiile deschise ce nu sunt aglomerate. Românii circulă de pe data de 15 mai noaptea, ținând cont că înainte exista o restricție de circulație. De asemenea, restaurantele, terasele și barurile și-au prelungit programul. Acestea se închid la miezul nopții, spre fericirea tuturor persoanelor ce își doreau să își petreacă timpul în aceste locuri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI