Situație incredibilă la Suceava! Câți bolnavi ar fi, de fapt, în focarul de COVID-19

Situație incredibilă la Suceava! Câți bolnavi ar fi, de fapt, în focarul de COVID-19
Autoritățile din Suceava încep renumărarea pacienților bolnavi de coronavirus

Situație tragi-comică la Suceava, acolo unde s-a descoperit recent că toată nebunia cu carantinarea localității ar putea să vină în urma unei simple greșeli pe care au făcut-o angajații DSP, care în loc să raporteze numărul de îmbolnăviri, ar fi raportat numărul de teste efectuate. Așa s-a ajuns a un număr foarte mare de îmbolnăviri. Autoritățile de la București au dat acum ordinul!

Autoritățile din Suceava încep renumărarea pacienților bolnavi de coronavirus

Situația din Suceava se pare că a fost descoperită chiar de către șefa DSP, Manuela Trifan, destituită marți din funcție. Aceasta a spus că ceva i s-a părut în neregulă, așa că a reluat la mână toate actele întocmite. Așa ar fi sesizat greșeala.

Este vorba despre o suspiciune majoră față de cifrele raportate la Suceava în criza coronavirus. Este foarte posibil că în tensiunea de la începutul epidemiei, funcționarii DSP să fi completat greșit formularele.

Autoritățile din Suceava încep renumărarea pacienților bolnavi de coronavirus
Autoritățile din Suceava încep renumărarea pacienților bolnavi de coronavirus. Medicul Mircea Macovei (foto), repus în funcția de director medical al Spitalului de Urgență Suceava

Numărul de teste efectuate pentru depistarea coronavirsului a fost prezentat drept numărul de îmbolnăviri

Practic, numărul de teste să fi fost raportat pe post de de infectări. Funcționarii n-au avut reguli clare și volumul de muncă a fost foarte mare, așa că fiecare a completat formularele după propriile reguli. Așa au apărut inadvertențe între numărul de cazuri, de vindecări și decese.

Pentru ca situația să revină cât de cât la normal, autoritățile vor număra bolnavii de coronavirus, atât pacienții care suferă acum de coronavirus, cât și pe cei care s-au vindecat, dar mai și numărul de decese a fi reverificat. Din calculele estimate ale autorităților, ar fi fost raportate în plus un număr de 700 de pacienți.

Totuși, focarul de epidemie, cel puțin printre medicii din Suceava, a pornit după ce directorul medical al Spitalului de Urgență, Mircea Macovei, a chemat toți medicii, în număr de 200 de persoane, într-o sală pentru a le explica ce trebuie făcut pentru combaterea cornavirusului, știind însă că printre medici erau oameni bolnavi de coronavirus. Așa s-a îmbolnăvit și directorul de coronavirus, care însă s-a vindecat și a și revenit la locul su de muncă, deși este cerctat penal pentru faptele sale.

Urmăriți Playtech.ro și pe