Situație incredibilă la Piața Sudului, din București. Cât a ajuns să coste chiria un metru pătrat

Situație incredibilă la Piața Sudului, din București. Cât a ajuns să coste chiria un metru pătrat
Situație incredibilă la Piața Sudului, din București. Cât a ajuns să coste chiria un metru pătrat

Primăria Sectorului 4 din București a ajunțat că Piața Sudului a fost finalizată și că în curând va fi inaugurată. Licitațiile pentru spații au început deja, însă nimeni nu se înghesuie, dat fiind că sumele sunt exorbitante.

Piața Sudului din București, prețuri de Dubai. Chiria, o avere

În luna mai a anului 2018, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, anunțat că toată Piața Sudului, din zona Berceni, una dintre cele mai mari sectoare agroalimentare din Capitală, se va închide pentru modernizări. La doi ani distanță, piața este renovată și urmează să fie inaugurată. Noul Complex Agroalimentar Piața Sudului este format din trei corpuri de clădire destinate închirierii pentru activități comerciale, de către Consiliul Local.

  1. Corpul I are o suprafață de 2836 mp și este format din parter și etaj. Parterul va fi ocupat de tarabe, cu o zonă de spații comerciale, iar la etaj se vor regăsi diferite magazine tip food cort și spații verzi.
  2. Corpul II are o suprafață de 834,72 și are câteva zeci de spații de închiriat.
  3. Corpul III are o suprafață de 300 mp și are spații de închiriat.

„Prețul de la care pornește licitația e de 30 de euro. Să spunem că rămâne așa. O chirie de în vechea piață era de aproximativ 1000 lei pentru 30 mp. Acum, pentru același număr de metri pătrați am plăti 900 euro, adică aproximativ 4000 lei. Niciodată nu vom reuși să plătim o astfel de chirie și să scoatem și profit. Suntem disperați pentru că nu mai muncim de un an și trei luni.

Ne dorim să revenim la muncă, pentru că nu mai avem din ce trăi. O altă mare problemă o reprezintă faptul că ni se cere chiria în avans pe 12 luni. Adică aproximtiv 10.000 euro. Dacă noi avem afacerea închisă de aproape un an și jumătate, de unde am putea avea atâția bani?”, a declarat unul dintre foștii chiriași din Piața Sudului, pentru Impact.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI