Situație incredibilă la Iași. De ce a fost obligat un bărbat să plătească pentru un card pe care nu l-a cerut niciodată

Situație incredibilă la Iași. De ce a fost obligat un bărbat să plătească pentru un card pe care nu l-a cerut niciodată
De ce a fost obligat un bărbat să plătească pentru un card pe care nu l-a cerut niciodată

Un bărbat din Iași a avut de a face cu o situație neplăcută. Acesta a rămas fără bani în cont, din cauza unei excursii în care nici măcar nu a mers. Bărbatul a fost mirat dar și furios în același timp. Într-un final, a decis să-și caute dreptatea în instanță.

A plătit excursia în care nu a fost

Ieșeanul nu avea contract cu instituția financiară, însă tot a rămas fără bani. Marius Ionuț Udișteanu a decis să-și caute dreptatea în instanță, așa că i-a chemat la bară pe reprezentanții instituției financiare.

Bărbatul le-a cerut judecătorilor să instituția financiară să-i returneze suma respectivă. Acțiunea a fost respinsă, însă a contestat decizia primei instanțe. Din păcate, nu a avut noroc nici a doua oară.

 Potrivit „BZI” Marius Ionuț Udișteanu le-a cerut judecătorilor ca instituția să- plătească 3.164 de lei, aceasta fiind contravaloarea operațiunii de plată neautorizată. Mai mult de atât, bărbatul a cerut și daune morale în valoare de 1.000 de lei.

„În 2013, ERB Retail Service IFN SA mi-a comunicat prin poștă un card de credit bancar, fără a exista din partea mea vreo solicitare în acest sens. Eu nu am încheiat cu pârâta vreun contract prin care să cer acest card și nici nu l-am activat prin una dintre modalitățile prevăzute de bancă, respectiv la sediul băncii ori prin telefon. Nu am nici PIN-ul cardului ori token-ul necesare pentru efectuarea plăților”, a afirmat ieșeanul în fața magistraților.

Raportat la Biroul de Credit

Se pare că în iunie 2018, bărbatul a utilizat cardul respectiv pentru a rezerva o excursie la Poseidon Villas, Skiathos, în Grecia. Cazarea ar fi trebui să o plătească în numerar, la destinație. Ferry-boat-ul a întârziat, iar acest lucru a făcut ca bărbatul să ajungă târziu la destinație.

Hotelul a anulat rezervarea, iar Marius a fost nevoit să-și găsească alt loc de cazare, pentru el și familia lui. După incidentul respectiv, hotelul a încercat debitarea cardului, cu toate că nu a beneficiat de serviciile sale.

Ieșeanul a precizat că pe 15 septembrie 2018 a primit un SMS prin care a fost anunțat că a plătit 3.172 de lei. Această suma reprezenta contravaloarea serviciilor de cazare de pe cardul de credit. În momentul în care a venit în țară, pe 18 septembrie, bărbatul a făcut refuz de plată, fiind acceptat.

Magistrații au declarat că ieșeanul a folosit cardul pentru realizarea unei rezervări pe site-ul booking.com, iar acest lucru este egal cu acordul lui pentru executarea operațiunii de plată. Mai mult, judecătorii au precizat că bărbatul nu a făcut dovada existenței vreunui prejudiciu moral.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI