Situație gravă, la Țăndărei. A fost nevoie de intervenția armatei. Ce se întâmplă acum

Situație gravă, la Țăndărei. A fost nevoie de intervenția armatei. Ce se întâmplă acum
Situație gravă, la Țăndărei. A fost nevoie de intervenția armatei. Ce se întâmplă acum

După ce Spitalul Județean Suceava a devenit cel mai mare focar de infecție COVID-19 se pare că și în județul Ialomița se întrevede un nou focar masiv de infecție. Este vorba de orașul Țăndărei iar aici a fost nevoie și de intervenția armatei.

Situație gravă, la Țăndărei

În acest moment în Țăndărei este un adevărat focar de coronavirus după ce peste 20 de persoane au fost depistate pozitiv în ultimele zile și din ce în ce mai multe se prezintă la spitalul din oraș cu simptome specifice iar adrele medicale de la spitalul din oraș deja vorbesc de cel puțin șapte persoane decedate din această cauză.

A fost nevoie de intervenția armatei

În aceste condiții a fost necesară luarea unei decizii de a izola localitatea, astfel că prefectul judeţului, Toniță Manea, a cerut carantinarea totală a oraşului, după modelul Sucevei. Solictarea prefetctului a fost aprobată joi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă și la solicitarea Direcţiei de Sănătate Publică, propunerea fiind transmisă Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, care urmează să dea o decizie în acest sens.

Situația a degenerat și a ajuns în acest punct din cauza a peste 800 de rromi reveniți în țară și care nu au respectat condițiile de izolare și carantinare, după caz, lucru care a dus și al decesul a 6 persoane într-unul din cartierele orașului Țăndărei. În cele din urmă s-a apelat la forțele Ministerului Apărării pentru a-i putea ține sub carantinare instituționalizată pe cei peste 800 de rromi veniți din Anglia, Germania sau Spania.

Ce se întâmplă acum

Actualul Ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a comentat azi situația de la Țăndărei, în cadrul unei conferințe de presă, precizând că toate măsurile de izolare și carantinare au fost și vor fi luate în continuare pentru nu excalada și mai mult situația..

”Fiecare focar este evaluat particular. Avem 3 focare mari, mai multe mici. În contextul evoluţiei locale, se poate ajunge şi la o carantinare. Avem 4 persoane decedate cu legătura epidemiologică stabilită de către DSP. Fac menţiunea că am solicitat de fiecare dată Direcţiei de Sănătate Publică să-mi spună care e situaţia în Ţandărei, având în vedere că e o localitate cu cetăţeni care au revenit în ţară la momentul acesta, într-un flux continuu.”, a declarat Ministru al Sănătății, Nelu Tătaru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI