Situație fără precedent în România. Dani Mocanu, trimis în judecată. Motivul este halucinant

Situație fără precedent în România. Dani Mocanu, trimis în judecată. Motivul este halucinant
Dani Mocanu, trimis în judecată

Manelistul Dani Mocanu a fost trimis în judecată, în stare de libertate, din cauza unui clip postat pe Youtube.

Dani Mocanu, trimis în judecată. Motivul este halucinant

Dani Mocanu, unul dintre cei mai ascultați maneliști de pe Youtube în 2017 și 2018, unele piese din prezent ajungând și ele rapid în Top, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. El a fost acuzat că a lansat în luna aprilie a anului 2019 un videoclip pe canalul Youtube în care incita la ură împotriva femeilor. Piesa respectivă se numește ”Curwa” și avea în ianuarie 2020 peste 20 milioane de vizualizări. Dosarul va fi judecat în primă instanță de Judecătoria Pitești.

Situație fără precedent în România. Dani Mocanu, trimis în judecată. Motivul este halucinant
Foto: captură videoclip Dani Mocanu

„În data de 27.04.2019, inculpatul a încărcat pe platforma online Youtube un videoclip filmat şi montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg la ură şi discriminare împotriva femeilor. La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări şi a generat venituri de aproximativ 34.000 USD, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului”, este precizat într-un comunicat al Parchetului Judecătoriei Sectorului 1, citat de Agerpres.

”Să n-o lași să gândească/ Să nu îi dai valoare”

”(…)Să n-o lași să gândească, să-i pui stop la idei/ Să nu îi dai valoare, decât ca la un câine/ N-o duce la restaurant, ține-o în cas’, pe pâine”, sunt câteva dintre versurile în urma cărora s-au sesizat organele de anchetă.

Ridicat de mascați, în vara lui 2019, pentru ”Curwa”

De altfel, Dani Mocanu a intrat în vizorul oamenilor legii din vara anului 2019, imediat după ce a postat pe internet videoclipul cu pricina. La acea vreme, interpretul a fost reținut, fiind săltat din casa sa din Pitești de mascații din trupele speciale și dus la parchet.

„Dani Mocanu a fost săltat, în această dimineaţă, de mascaţi. Nu ştim prea multe amănunte, nu ştiu exact unde a fost dus, la Bucureşti, dar ni s-a spus că este din cauza videoclipului pe care l-a făcut, cel cu Curwa. A fost reclamat, nu înţeleg cum să vină mascaţii pentru asta, dar aşteptăm detalii de la avocat”, a spus Romario Mocanu, fratele manelistului, pentru Wowbiz.ro, la acea vreme.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI