Brânza este alimentul cel mai consumat de românii noștri. În diverse combinații, cu roșii sau în salate gustul răcăritor îți va bucura papilele gustative. Dar, trebuie să știți că nu toate tipurile de brânză sunt benefice.
Brânza este un aliment extrem de îndrâgit și consumat ca atare, dar și ca parte a unor rețete de mâncare delicioase.
Nu este una dintre cele mai preferate tipuri de brânză, dar află că brânza de capră și cea de oaie aduc foarte multe beneficii organismului nostru. Aceste tipuri de brânză conțin grăsimi de tip MCT (trigliceride cu lanț mediu). Acestea te ajută să slăbești, susțin efortul fizic, sunt bune la digestie și scad riscul de diabet.
Mai mult, brânza care provine de la animale care s-au hrănit preponderent cu iarbă conține o mulțime de nutrienți sănătoși, care vă ajută să slăbiți și vă scapă de colesterol. Însă, totul trebuie să fie cu limită, orice exces poate afecta, de aceea, este bine să citești etichetele sortimentelor de brânză și să le alegi pe cele din lapte nepasteurizat.
Citește și: Unde se ţine brânza, de fapt. Aşa rămâne proaspătă mai mult timp, e un detaliu important
Brânza este o sursă reală de grăsimi bune, de calciu și nu în ultimul rând, de proteine. Așa că dacă vrei să ai o viață mai lungă, ia-o pe urmele strămoșilor tăi și consumă produse din cele mai naturale. De la ouăle luate direct din cuibar, la carnea provenită din animalele crsecute cu mâncare naturală, toate acestea alcătuiesc o viață sănătoasă.
Trăim într-o eră în care totul este cât mai rapid, mâncarea este din ce mai procesată. Din cauza muncii și a timpului limitat, preferăm să consumăm fast-food, sucuri acidulate, în loc să ne gătim noi acasă mâncarea.
Auzim tot mai multe persoane bolnave, care încă de mici au probleme cu colesterolul, se confruntă cu obezitatea, dar nu facem nimic. Cel mai bine ar fi să ne organizăm un stil de viață cât mai sănătos și să fim cât mai activi.
Citește și: Alimentele ieftine pe care să le consumi tot timpul. Ce beneficii au