18 feb. 2020 | 08:00

Singurul român bolnav de coronavirus, din nou în vizor: ce se întâmplă pe vasul Diamond Princess

Știri generale
Singurul român bolnav de coronavirus, din nou în vizor: ce se întâmplă pe vasul Diamond Princess

Ministerul Afacerilor Externe s-a angajat să ofere informații la intervale regulate de timp despre românul bolnav de coronavirus. Care este posibilitatea îmbolnăvirii altor români cu aceeași infecție?

Până la această oră, la nivel global, există un singur român infectat cu coronavirus. Informația nu este o speculație din piață, ci a fost confirmată de Ministerul Afacerilor Externe. În mod autentic însă, șansele să mai avem parte și de alți români bolnavi în următoare perioadă sunt foarte mari.

Nu de alta, dar pe același vas de croazieră pe care și-a desfășurat activitatea românul din afară, au activat 17 români, 15 membri ai echipajului și 2 pasageri. Numărul total de persoane care și-au desfășurat activitatea pe vas, de nevoie sau de plăcere, a atins 3700 de de oameni., dintre acestea 454 sunt clasificați ca fiind bolnavi fără echivoc,

protest coronavirus buzau

Pacientul român cu coronavirus are parte de cel mai bun tratament posibil într-o clinică realizată de autoritățile japoneze. El nu se mai află pe vas. În schimb, are mari șanse să se vindece, deoarece starea sa de sănătate este una stabilă, de mult timp.  MAE mai spune că miercuri, după finalizarea perioadei actuale de carantină, pasagerii vor putea părăsi vasul pe baza unui certificat medical eliberat de autoritățile japoneze, în timp ce românii membri ai echipajului pot fi supuși unei noi perioade de carantină de 14 zile.

Conform MAE, după finalizarea perioadei actuale de carantină, în 19 februarie, pasagerii vor putea părăsi vasul pe baza unui certificat medical eliberat de autoritățile japoneze, în timp ce românii membri ai echipajului „pot fi supuși unei noi perioade de carantină de 14 zile începând cu data de 19 februarie, în funcție de evoluția situației de la bordul navei”.

Bărbatul de mai sus provine din Bascov, județul Argeș. Într-un interviu acordat oficialităților de la Mediafax de către primar, se pare că bărbatul nu a mai revenit pe uscat din 2014.

„Este plecat din 2014. Nu a mai venit. S-a căsătorit în iunie 2014 cu o fată din Republica Moldova. Amândoi lucrau pe vas de croazieră. Are un apartament la un bloc de aici”, a declarat Stancu, primarul din Bascov.
Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Cum să scapi de riduri cu ajutorul bananelor. Vei avea o piele perfectă, ca de porțelan
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
TOATĂ ROMÂNIA se schimbă din temelii. Vestea a fost dată chiar astăzi, 10 MAI: Nu mai putem continua aşa
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Afecțiunea care se răspândește sever. Un miliard de persoane o au în prezent
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro