Singurul restaurant din București care încalcă restricțiile Guvernului Orban. Patronul e un afacerist cu dosare penale

Singurul restaurant din București care încalcă restricțiile Guvernului Orban. Patronul e un afacerist cu dosare penale
Singurul restaurant din București care încalcă restricțiile Guvernului Orban. Patronul e un afacerist cu dosare penale

Restaurantul de un milion de euro al lui Mohammad Murad funcționează împotriva oricăror restricții impuse de Guvernul Orban, poliția declarându-se neputincioasă.

Singurul restaurant din București care încalcă restricțiile Guvernului Orban

Milionarul le-a prezentat polițiștilor un document din care ar rezulta că restaurantul lui ar fi, de fapt, o terasă. Doar că la fața locului, totul este evident. Este un local închis, unde clienții nu respectă nicio măsură anti coronavirus. Poliția nu are puterea ori nu vrea închiderea restaurantului devenit ”bombă cu ceas”.

Astfel, Poliția Capitalei a transmis ieri pentru Gândul.ro, că Murad este cercetat de polițiștii bucureșteni, după ce, în urma unui control ce a vizat localurile din zona de nord a Capitalei, anchetatorii au constatat că restaurantul de lux pe care libanezul îl are figurează, în acte, ca fiind o terasă. Iar cum clădirea în care funcționează localul lui Murad nu seamănă deloc cu o terasă, polițiștii au declanșat o amplă anchetă și au solicitat și actele de la Primăria Sectorului 1.

Acest control a fost organizat imediat după ce Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis ca unitățile de alimentație publică să nu mai servească produse alimentare și băutură în spații închise clienților. La scurt timp după ce autritățile au decis închiderea tuturor restaurantelor ce își primesc clienții în spații închise, polițiștii din București au declanșar și o amplă acțiune de verificare. Anchetatorii au constatat pe data de 8 octombrie că Mandaloun, unul dintre cele mai luxoase restaurante din nordul Capitalei, era deschis și plin de clienți. La fel s-a întâmplat și vineri, 9 octombrie.

Polițiștii au intrat joi în clădire, dar atunci când au solicitat documentele firmei, au constat, cu stupoare, că localul figurează drept ”terasă”. Pfrin urmare, reprezentanții Poliției Sectorului 1 au deschis o anchetă ca să stabilească cum a fost posibil ca cineva să ajungă la concluzia ccă restaurantul lui Mohammad Murad este ”o terasă”. Iar în acest sens, au anunțat și Poliția Locală Sector1 în cadrul căreia funcționează Serviciul Disciplina în Construcții, ca să prezinte documentele încheiate la momentul eliberării autorizației. Astfel, polițiștii vor să afle, într- primă fază, daca Mandaloun a fost vreodată o terasă și dacă proprietarul a mai întreprins alte lucrări, după ce documentele au fost eliberate.

Uite ”terasa„, nu e ”terasa”

Oficial, Poliția Capitalei a confirmat efectuarea unei anchete, prin intermediul unui răspuns oficial, transmis la solicitarea ziarului Gândul.

„Cu privire la solicitarea dumneavoastră, facem precizarea că locația a făcut obiectul verificărilor, societatea în cauză prezentând autorizații pentru spațiul respectiv, care este clasificat drept terasă. Pentru lămurirea tuturor aspectelor, polițiștii, împreună cu reprezentanți ai Poliției Locale sector 1 efectuează verificări pentru a se stabili dacă au fost aduse modificări construcției”, a anunțat Poliția Capitalei.

De asemenea, și managerul de sală a declarat că restaurantul este… terasă și că nu încalcă legea, în ciuda faptului că oamenii făceau consumație în interiorul restaurantului.

De menționat este că omul de afaceri Mohammad Murad, fost candidat la Primăria Mangalia și a fost implicat duminică, 27 septembrie, în ziua alegerilor locale, într-un scandal de proporții, acuzat fiind de tentativa de a „corupe” alegătorii.
Mohammad Murad a pierdut cursa pentru Primăria Mangalia. De asemenea, a fost deschis și un dosar penal în cazul în care este implicat miliardarul Mohammad Murad, după ce un apropiat al său a fost depistat cu maşina plină de bani.

Acestea sunt acuzaţii de încercare de corupere a alegătorilor, pe care candidatul la Primăria Mangalia le neagă. Mohammad Murad, candidatul independent sprijinit de PSD la Primăria Mangalia, și membri din stafful acestuia de campanie ar fi fost prinși de polițiști chiar  în timp ce dădeau mită electorală oamenilor în ziua votului. Astfel, candidatul a fost reclamat că ar fi scos banii din portbagaj și îi înmâna alegătorilor, mituindu-i să îl voteze la alegerile locale din 2020.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI