29 nov. 2023 | 10:53

Singurul oraş din România inclus în topul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Stă la loc de cinste alături de Salzburg, Viena sau Budapesta

News
Singurul oraş din România inclus în topul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Stă la loc de cinste alături de Salzburg, Viena sau Budapesta
Singurul oraş din România inclus în topul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Stă la loc de cinste alături de Salzburg, Viena sau Budapesta

În preajma sărbătorilor de iarnă, au fost realizate mai multe târguri de Crăciun în toată lumea, inclusiv în România. Există o mulțime de târguri interesante pe teritoriul țării noastre, dar unul singur este inclus în topul celor mai frumoase din Europa. A devenit celebru în lumea întreagă, face furori printre turiști.

Cel mai apreciat târg de Crăciun din România

În Europa există o mulțime de târguri frumoase, iar unul dintre ele se află în România. Este singurul inclus în topurile internaționale și face ravagii în acest moment atât în rândul românilor, dar mai ales printre străinii care au ocazia să îl viziteze. Este vorba despre Târgul de Crăciun din Craiova.

În timp ce piața de Crăciun din București atrage atenția publicului în mod tradițional de ani buni, Craiova de Crăciun este un adevărat colț de poveste ascuns al României. Se laudă cu patru piețe publice tematice: Mihai Viteazul, Frații Buzești, Doljeana și Shakespeare. Aceste piețe transformă orașul într-un tărâm al minunilor, fiecare având un farmec distinct.

Piața Mihai Viteazul dezvăluie un decor elaborat, inspirat din basmul Regina Zăpezii. Aici, vizitatorii se vor bucura de un peisaj în culori reci, cu cpsuțe de Crăciun pictate cu ornamente, zăpadă strălucitoare, o păpușă imensă a Reginei Zăpezii, un castel de poveste și chiar un patinoar.

În contrast, Piața Frații Buzești vibrează cu culori calde și veselia adusă de Moș Crăciun. Barurile, restaurantele și hotelurile din jur contribuie la atmosfera festivă, decorându-și spațiile interioare și exterioare cu lumini strălucitoare și ornamente festive.

”România oferă unul dintre cele mai bune piețe de Crăciun din Europa, cu o mulțime de delicii festive. România se mândrește cu atracții turistice pe tot parcursul anului, iar iarna nu face excepție, fermecătorul oraș Craiova oferind una dintre cele mai bune piețe de Crăciun din Europa.

Piața este atrăgătoare datorită afișajelor luminoase cu peste un milion de becuri LED folosite. Întinsă pe toată zona orașului, piața oferă tarabe cu mâncare, ateliere de meșteșuguri și un patinoar”, au scris jurnaliștii de la sursa citată.

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Un târg foarte frumos, despre care se vorbește în toată Europa, este în Copenhaga, Danemarca. Magia Crăciunului în Copenhaga prinde viață în legendarul parc tematic Tivoli Gardens, unde mii de luminițe colorate și copaci împodobiți transformă locul într-un spectacol fermecător.

Tarabele cu mâncare îmbie cu sandvișuri delicioase cu friptură de porc, turtă dulce, budincă de orez și aebleskiver (clătite daneze). În plus, rândurile nesfârșite de tarabe aduc laolaltă produse tricotate, articole din piele și obiecte de artizanat, oferind o experiență autentică a tradițiilor și meșteșugurilor locale.

Află și: Orașul din România, ‘de care nu ai auzit niciodată’, care are unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun. Britanicii sunt uimiți

Foarte iubit este, an de an, și târgul de Crăciun din Dresda, Germania. Declarată drept cea mai veche piață de Crăciun din Germania, Dresdner Striezelmarkt își deschide porțile de aproape 600 de ani. Atmosfera sa este plină de cântece festive, povești încântătoare și sute de tarabe frumos decorate.

Zi de zi, Moș Crăciun și spiridușii săi deschid o fereastră într-un calendar special, numărând zilele până la sărbătoarea Crăciunului. În rândul deliciilor de Crăciun se numără stollen (pâine tradițională germană de Crăciun) și pflaumentoffel, o figurină comestibilă artizanală realizată din prune uscate.

Turiștii pot merge și în Strasbourg, Franța, dacă vor o experiență de neuitat în preajma sărbătorilor de iarnă. Experimentați bucuria vieții în Strasbourg, cunoscută drept „Capitala Crăciunului”, unde mai multe piețe și sute de tarabe își întind farmecul pe străzile vechi ale orașului.

Nu ratați Christkindelsmärikat din Place Broglie, cea mai veche dintre piețe, cu o istorie ce se întinde până în anul 1570. În timp ce sorbiți vin fiert, vă puteți bucura de gustul tradiționalei turtă dulce alsaciene, cârnaților suculenți, pizzei la foc de lemne (bagheta flambată) și covrigilor calzi, delicioși.

Restricții de circulație în Capitală

Bulevardul Unirii va suferi restricții de circulație în segmentul cuprins între Piața Constituției și Piața Unirii, în mai multe intervale, odată cu inaugurarea târgului de Crăciun organizat de Primăria Generală. Brigada Rutieră București a comunicat toate detaliile privind aceste restricții de circulație începând cu data de 30 noiembrie.

Autoritățile au anunțat că în data de 30 noiembrie și 1, 2, 3 decembrie, traficul rutier va fi restricționat între orele 16:00 – 02:00 astfel:

  • pe Bulevardul Libertății, segmentul cuprins între Calea 13 Septembrie și Bd. Națiunile Unite
  • pe Bd. Unirii, ambele sensuri, între Bd. I.C. Brătianu și Bd.  Libertății (inclusiv cele două bretele adiacente).

De altfel, de pe 1 decembrie ora 06:00, până pe 3 decembrie ora 23:00, va fi restricționată circulația de pe prima bandă a Bd. Libertății, pe segmentul cuprins între Bd. Națiunile Unite și Calea 13 Septembrie.

Te-ar putea interesa și: La ce oră începe Parada militară de 1 Decembrie 2023 la București. Spectacolul are loc în Piața Arcului de Triumf

În perioadele 8-10 decembrie, 15-17 decembrie și 22-26 decembrie, între orele 16:00-02:00, vor fi impuse restricții de trafic după cum urmează:

  • Pe Bulevardul Unirii, zona delimitată între Bulevardul I. C. Brătianu și Piața Constituției (inclusiv cele două bretele adiacente) va fi afectată, cu permisiunea traversării către Piața Unirii pe Splaiul Independenței.
  • Există posibilitatea unei restricționări treptate a traficului pe Bulevardul Libertății, segmentul cuprins între Calea 13 Septembrie și Bulevardul Națiunile Unite, menținând accesul principal către Palatul Parlamentului, în cazul în care se înregistrează un trafic intens de participanți la târg.
  • Pe întreaga durată a târgului, de la 30 noiembrie până la 27 decembrie, traficul rutier va fi restricționat pe banda a III-a de circulație a bretelelor adiacente parcării din Piața Constituției.

Au fost stabilite și mai multe rute ocolitoare, despre care șoferii trebuie să știe, pentru a evita situațiile neplăcute:

  • Calea 13 Septembrie – Bd. Libertăţii – Bd. Regina Maria;
  • Calea 13 Septembrie – Bd. Libertăţii – Bd. Naţiunile Unite – Spl. Independenţei;
  • Calea Călăraşilor – Spl. Independenţei – Bd. Naţiunile Unite – Str. Izvor;
  • Bd. Unirii – Spl. Independenţei – Bd. Naţiunile Unite – Bd. Libertăţii – Calea 13 Septembrie.
Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Cele 4 zodii din horoscop care își schimbă destinul în mai 2024. Vor trăi cea mai frumoasă vară din viața lor
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
WhatsApp nu mai oferă gratuit o funcție importantă. Utilizatorii, obligați să facă abonament
EVZ.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
Decizie pentru proprietarii de terenuri din România. Este obligatoriu până la 31 mai
Capital.ro
Oraşul din România în care se construieşte cel mai modern stadion din țară. Simona Bucura: "Va avea peste 15.000 de locuri"
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
PENSIILE recalculate, CÂND vin PRIMII BANI! ANUNȚ oficial
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro