Singurul oraș din România care s-a autoizolat. Nu are niciun caz confirmat

Vezi care este primul oraş din România care s-a autoizolat

În încercarea de a preveni răspândirea noului coronavirus, autoritățile fac eforturi uriașe pentru a se asigura că măsurile de siguranță impuse sunt respectate de toți cetățenii. Astfel că, oamenii legii stau la toate intrările și ieșirile din localități pentru a efactua controale. Deși numărul de cazuri de contaminare cu COVID-19 confirmate a ajuns la 2.738, există totuși un oraș care nu are niciun caz declarat.

Singurul oraș din țară care s-a autoizolat

Gura Humorului este primul oraș din România care s-a autoizolat ca măsură de protecție împotriva răspândirii virusului mortal în rândul populației. La intrările și ieșirile din localitate sunt permanent prezente forțele de ordine, care fac controale după controale.

Primarul Marius Ursaciuc a anunțat că, începând cu data de 1 aprilie, la intrările în oraș de pe DN 17 au fost amplasate filtre ale Poliției, cu scopul de a verifica mașinile particulare.

„Din evidenţele noastre, 70% din persoanele identificate cu declaraţii în timpul zilei erau din alte părţi. Încă nu aveam azi de dimineaţă nicio situaţie de infectare cu COVID-19 şi încercam, în limitele legii şi în conformitate cu prerogativele pe care le avem, să luăm măsuri pentru sănătatea publică a oraşului“, a declarat edilul.

Niciun caz confirmat în Gura Humorului

Primarul a mai spus că, deoarece în momentul de față orașul nu are niciun bolnav de coronavirus, a decis efectuarea de verificări ample în rândul autovehiculelor. Totodată, drumurile secundare pe care circulau de obocei oamenii din satele vecine cu căruțele au fost închise.

Vezi radiografia COVID-19 în România
Vezi radiografia COVID-19 în România

„Am luat decizia de a restricționa accesul în oraș pentru cei care spun că vin cu o anumită treabă și ajung la cerșit, pentru cei care vin câte șase sau șapte cu o singură mașină pentru a merge la cumpărături în magazinele din Gura Humorului, deși au magazine în localitățile în care trăiesc. Sunt unii care vin poate că nu le place magazinul de la ei din localitate. Este stare de urgență și ar trebui să le placă. Dacă cineva spune că trebuie să meargă la o farmacie îi solicităm rețeta și declarația pentru deplasare“, a mai declarat primarul Marius Ursaciuc.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI