Harta cazurilor de COVID-19 confirmate în fiecare judeţ. Ce regiune a rămas aproape neatinsă

Harta cazurilor de COVID-19 confirmate în fiecare judeţ. Ce regiune a rămas aproape neatinsă
Radiografia COVID-19 în România

Plecat dintr-o piață de pește din China, noul coronavirus s-a răspândit în zeci de țări și teritorii și face ravagii. Nici România nu a scăpat, după cum bine se știe. Iată harta care prezintă, în timp real, cazurile confirmate de infecție cu COVID-19, pe fiecare județ în parte.

Harta cazurilor de coronavirus din România

Pe un site unde sunt monitorizate cazurile de contaminare cu SARS-CoV-2 din țara noastră, Casa Jurnalistului a făcut publice date din fiecare județ și, după cum se poate observa, există două focare de infecție cu virusul mortal, și anume: Suceava și Bucureștiul.

„Observăm din prima două focare majore la Suceava și București, concentrații de cazuri spre punctele de intrare în țară, Muntenia aproape neatinsă (în afară de Capitală) și Harghita cu un total incredibil de 0 cazuri”, se arată într-o postare pe Facebook a paginii „Casa Jurnalistului“.

Conform documentului, care arată situația din data de 1 aprilie, ora 18:00, cel mai mare număr de bolnavi confirmați cu noul coronavirus se înregistrează în județul Suceava – 665, după care urmează Capitala cu un număr 539 de îmbolnăviri, locul trei în topul județelor afectate de virusul temut fiind ocupat de Constanța cu un număr de 111 cazuri confirmate, la o distanță destul de mare de primele două, după cum putem observa.

La mijlocul clasamentului se afă, potrivit documentului, județul Bihor, cu un număr de 32 de cazuri de contaminare cu COVID-19, poziționându-se astfel pe locul 19 în ţară.

Județul cel mai puțin afectat

Cu un total greu de crezut de 0 cazuri înregistrate este județul Harghita. Pe hartă putem observa și alte județe a căror situație este favorabilă celorlalte, precum: Tulcea, Satu Mare (cu 6 cazuri de infectare ambele), Alba, Gorj, Vâlcea (cu câte 7 cazuri confirmate), Mehedinți, Argeș, și Vaslui (cu câte 9 cazuri depistate fiecare).

Numărul deceselor din cauza infectării cu noul coronavirus a ajuns la 94
Numărul deceselor din cauza infectării cu noul coronavirus a ajuns la 94

Reamintim că, astăzi, potrivit bilanțului orei 13:00, în România sunt confirmate 2.738 de cazuri de COVID-19. 267 de pacienţi s-au vindecat, iar numărul morților a ajuns la 94.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI