Singurul om care îl susține pe Edi Iordănescu după umilința de la națională: „Nu l-aș schimba acum”

de: Gabriel Peneș
08 06. 2022

Singurul om care îl susține pe Edi Iordănescu după umilința de la națională. România a pierdut primele două meciuri susținute în cadrul Ligii Națiunilor. „Tricolorii” au fost învinși atât de Muntenegru, cât și de Bosnia-Herțegovina și „zac” pe ultima poziție a clasamentului grupei. Edi Iordănescu a devenit selecționerul cu cel mai slab debut de mandat din itoria de un secol a primei reprezentative și multe voci cer deja îndepărtarea lui de pe banca tehnică.

Singurul om care îl susține pe Edi Iordănescu după umilința de la națională

Singurul om care îl susține pe Edi Iordănescu după umilința de la națională. Tehnicianul de 43 de ani a devenit selecționerul cu cel mai slab debut pe banca României din toată istoria de 100 de ani a primei reprezentative. „Tricolorii” au pierdut partidele din Muntenegru și Bosnia-Herțegovina din cadrul Ligii Națiunilor și ocupă ultimul loc al grupei.

„În primul rând ne-ar fi ajutat cel puţin un punct în această seară, dacă nu trei. Aveam nevoie pentru moral. Dar cum am spus grupului, eu sunt foarte încrezător şi optimist. Am spus, cât timp sunt aici o să dau tot ce pot, o să cred în ei necondiţionat. Nu vreau decât să văd atitudine şi spirit, ceea ce am văzut în seara asta. Este fotbal şi lucrurile pot evolua într-o direcţie care nu îţi place. În perioada de când sunt aici… sunt patru jocuri.

În jocul cu Grecia meritam clar mai mult, în Israel am condus cu 2-0, am fost naivi şi am avut ocazii de 3-0. Cu Muntenegru nu meritam absolut nimic, astăzi meritam mai mult. Clar că este şi neşansă, iar lucrurile se pot întoarce împotriva mea”, a spus Edi Iordănescu la finalul partidei de la Zenica, de marți seară.

„Nu l-aș schimba acum”

Edi Iordănescu a reușit un singur egal în cele patru partide petrecute ca selecționer, de la preluarea mandatului, pe 25 ianuarie, anul acesta. Primele două au fost amicalele cu Grecia, 0-1 și Israel, 2-2. Acum, prestația „tricolorilor” nu oferă aproape nicio speranță pentru o clasare pe unul dintre primele două locuri ale grupei din Liga Națiunilor.

Jocul echipei antrenate de Edi Iordănescu a fost „desființat” de Dumitru Dragomir. Fostul șef de la LPF consideră că nu există nicio speranță pentru îndeplinirea obiectivului din Liga Națiunilor: câștigarea grupei sau măcar ocuparea locului secund.

„Ce speranțe, fraților? Din punct de vedere tactic, am jucat de nota 3! Din punct de vedere tehnic, tot nota 3! N-am văzut un dribling! A fost un haos ce n-ai pomenit! Unde au văzut jucătorii că au făcut un joc mai bun?

Am mai avut o singură ocazie, venită din greșeala lor. Mi-e rușine! Eu am prins meciuri extraordinare, dar de șapte-opt ani suntem zero barat! Nu ieșim din criza asta nenorocită”, a declarat Mitică Dragomir la GSP Live.

„Nici jucători de calitate nu prea are”

Edi Iordănescu a fost apărat, totuși, de Dragomir. Selecționerul e contestat deja de multe voci care cer îndepărtarea lui de la națională. Dar fostul președinte al LPF consideră că selecționerul nici nu are jucători de valoare la îndemână.

„Iordănescu a încercat, dar nici jucători de calitate nu prea are. Dacă vrem să vindem un jucător mâine, nu luăm 100.000 de euro pe toți!

A fost haos mai mare decât în meciul cu Muntenegru, degeaba spune lumea că am jucat mai bine aseară. Noi în minutul 70 eram terminați, nu puteam fugi. Suntem mereu ultimii în lupta directă cu adversarul.

Mă duc și mă dau cu capul de bară dacă-mi spune cineva că Niță n-a greșit la gol. Cum să-ți dea așa gol? Stai pe linia porții, faci plonjon și-i dai mingea în fața porții?”, a mai comentat Mitică Dragomir, conform sursei citate.

Dragomir crede că Iordănescu trebuie lăsat să-și termine campania și nu înlocuit încă de acum.

„Părerea mea e că ar trebui să-l lase pe Edi să termine campania. S-ar putea să găsească o soluție, s-ar putea să găsească jucători mai tineri. Eu l-aș lăsa, nu l-aș schimba acum”, a mai spus Dragomir la GSP Live.

Edi Iordănescu ar putea fi demis de pe banca tehnică dacă nu va ocupa măcar locul 2 în grupa din Liga Națiunilor. Acesta este „obiectivul intermediar” impus de FRF la semnarea contractului. România va întâlni Finlanda, sâmbătă, 11 iunie, pe stadionul Giulești. Marți, 14 iunie, elevii lui Iordănescu vor juca împotriva celor din Muntenegru, pe aceeași arenă. În septembrie mai sunt programate ultimele două partide ale grupei, cu Bosnia-Herțegovina și Finlanda.