08 iun. 2022 | 09:31

Selecționerul Edi Iordănescu, record negativ pe banca naționalei. România împlinește un secol de la primul meci internațional

Sport
Selecționerul Edi Iordănescu, record negativ pe banca naționalei. România împlinește un secol de la primul meci internațional
Edi Iordănescu a reușit o adevărată contraperformanță după primele patru meciuri disputate de națională avându-l pe el pe banca tehnică

Selecționerul Edi Iordănescu, record negativ pe banca naționalei. România a fost învinsă, marți, de Bosnia-Herțegovina, scor 0-1, după eșecul în fața Muntenegrului cu 0-2, de sâmbătă. „Tricolorii” ocupă ultimul loc în grupa 3 din Liga Națiunilor, cu zero puncte și zero goluri marcate. Edi Iordănescu a devenit selecționerul cu cel mai slab debut din istoria naționalei de la al cărei prim meci internațional se împlinesc, astăzi, 100 de ani.

Selecționerul Edi Iordănescu, record negativ pe banca naționalei

Selecționerul Edi Iordănescu, record negativ pe banca naționalei. România a pierdut cu 0-1 partida disputată în deplasare, cu Bosnia-Herțegovina. Unicul gol al partidei a fost înscris de Prevljak, în minutul 68, după erori în lanț ale defensivei noastre.

Elevii lui Edi Iordănescu au fost învinși, sâmbătă, și de Muntenegru cu 0-2, astfel că ei ocupă ultimul loc al grupei 3 din Divizia B a Ligii Națiunilor. Pe primele locuri se află Finlanda și Bosnia, ambele cu câte 4 puncte, urmate de Muntenegru, 3 puncte. Pentru „tricolori” urmează partidele de acasă, cu Finlanda (11 iunie) și Muntenegru (14 iunie). Ambele vor avea loc pe stadionul Giulești.

România împlinește un secol de la primul meci oficial

Edi Iordănescu a intrat, după doar 4 partide pe banca naționalei, în istoria acesteia. Dar într-un sens negativ. El a devenit selecționerul cu cel mai slab debut în cei 100 de ani scurși de la prima partidă internațională a României. Pe 8 iunie 1922, la Belgrad, echipa țării noastre învingea Iugoslavia cu 2-1, prin golurile marcate de Francisc Ronay (minutul 41 – penalty) și Aurel Guga (minutul 61), primul căpitan al naționalei.

Edi Iordănescu a înregistrat în primele patru partide din mandatul de selecționer un singur rezultat de egalitate, cu Israel, 2-2, în meciul amical din martie, celelalte trei partide fiind pierdute. Niciun alt antrenor al naționalei nu a avut un asemenea debut dezastruos în secolul de existență al primei reprezentative. La finalul partidei de la Zenica, de aseară, Iordănescu și-a asumat responsabilitatea pentru rezultat, dar și-a manifestat și optimismul în privința jocului arătat de tricolori, în raport cu prestația din Muntenegru.

„Responsabilitatea rezultatului este a mea, echipa a răspuns bine, incomparabil cu ce a fost în primul joc, am avut atitudine, altă determinare. Am fost mult mai combativi, am alergat, am avut alt curaj. Am avut momente bune şi foarte bune. Să fim sinceri, din punctul meu de vedere şi cred că sunteţi în asentiment cu mine, cred că meritam cel puţin un punct.

Am avut ocaziile mari, am avut primii ocaziile, puteam să marcăm şi să deschidem scorul. Aşa vorbeam altfel acum. Din păcate da, plecăm fără puncte, însă eu sunt ferm pe poziţii, am încredere totală în grup şi mesajul meu este de forţă. Urmează două jocuri acasă, trebuie să scoatem maximum de puncte şi atunci sunt sigur că o să vedem altfel toate lucrurile”, a declarat Edi Iordănescu, conform as.ro.

„Eu sunt foarte încrezător şi optimist”

Edi Iordănescu a adăugat că Denis Alibec, intrat pe finalul jocului, e suspect de ruptură musculară. Tehnicianul a invocat și neșansa în partidele disputate până acum în mandatul său.

„În primul rând ne-ar fi ajutat cel puţin un punct în această seară, dacă nu trei. Aveam nevoie pentru moral. Dar cum am spus grupului, eu sunt foarte încrezător şi optimist. Am spus, cât timp sunt aici o să dau tot ce pot, o să cred în ei necondiţionat. Nu vreau decât să văd atitudine şi spirit, ceea ce am văzut în seara asta. Este fotbal şi lucrurile pot evolua într-o direcţie care nu îţi place. În perioada de când sunt aici… sunt patru jocuri. În jocul cu Grecia meritam clar mai mult, în Israel am condus cu 2-0, am fost naivi şi am avut ocazii de 3-0. Cu Muntenegru nu meritam absolut nimic, astăzi meritam mai mult. Clar că este şi neşansă, iar lucrurile se pot întoarce împotriva mea”, a mai spus selecţionerul, conform sursei citate.

România va întâlni Finlanda, sâmbătă, 11 iunie, pe stadionul Giulești. Marți, 14 iunie, elevii lui Iordănescu vor juca împotriva celor din Muntenegru, pe aceeași arenă. În septembrie mai sunt programate ultimele două partide ale grupei, cu Bosnia-Herțegovina și Finlanda.

Parteneri
Unde se află mâna Sfântului Ciprian. Se sărbătorește pe 2 octombrie și este cunoscut ca izbăvitorul de vrăji și blesteme
Redactia.ro
Taxă nouă pentru cei care locuiesc la bloc și au centrală termică. Măsura se va aplica chiar din această iarnă
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Prima apariție publică a lui Michael Schumacher după accidentul din 2013. Fostul campion a participat la nunta fiicei lui
Unica.ro
Revenire de senzație în TV. Dan Diaconescu reînvie OTV-ul
EVZ.ro
Tristan Tate și-a preluat mașinile confiscate de DIICOT! Cum arată 4 milioane de euro returnate
Spynews
Cutremur în tenis! Simona Halep a anunțat chiar azi, 2 octombrie
Capital.ro
Adrian Enache și Sorin Ovidiu Vântu, cei mai fericiți cuscri și bunici! Nepoțica lor a împlinit un an! “I-am făcut ziua, i-am rupt turta”. Cum se descurcă SOV cu cea mică
Avantaje
O TAXĂ NOUĂ pe capul românilor. PLĂTESC cei care STAU LA BLOC
Mediaflux
“Domnul are poză cu familia, eu sunt măritată și gravidă”. Artistă din România, deranjată de mesajele pe care le primește de la pretendenți. Cum îi pune la punct | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Eric Berinde își vedea viitorul alături de Cristina Rotaru.“Am fost la ea acasă"
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro