Singurul om care îl apără pe Mirel Rădoi: ”Are tot ce trebuie. Jucătorii au fost fricoși”

Mirel Rădoi are cinci meciuri ca selecționer al României

Cu un start bun de mandat, egal cu Irlanda de Nord și victorie în Austria, Mirel Rădoi a ajuns repede ținta criticilor. Primele sale eșecuri, cu Islanda, Norvegia și Austria, au dat apă la moară pentru foarte mulți contestatari. S-a vorbit deja despre numirea unui alt selecționer, cu Dan Petrescu și Gheorghe Hagi printre numele cele mai vehiculate. Flavius Stoican, fost antrenor la Dinamo, actualmente la Viitorul Târgu Jiu, este convins că Rădoi ar merita să continue.

România joacă în luna noiembrie ultimele două meciuri din actuala ediție de Liga Națiunilor. Cu Norvegia și Irlanda de Nord

„Rădoi trebuie să meargă mai departe. De ce nu? Știe fotbal, este făcut pentru această meserie. Are CV bun ca fotbalist, îl duce mintea, este un om inteligent și vede fotbal. Are nevoie de timp, la echipa națională este altceva. Sigur, are și el dezamăgirile lui, momente în care nu mai are entuziasm, dar trebuie ca și jucătorii să aibă personalitate și să pună în valoare calitățile pe care le au.

Flavius Stoican crede că Mirel Rădoi ar trebui să continue la echipa națională

Contează cât de fricoși sunt în meciurile oficiale. I-am simțit un pic fricoși, da. Și nu au fost suporteri în tribune. Dar ei singuri se gândeau «mamă, trebuie să batem Islanda, să nu greșim». Islandezii au fost agresivi, cu vână, și golurile au venit. A fost dezamăgitor, probabil cel mai dezamăgitor pentru Rădoi. Omul chiar avea speranțe, îl vedeam echilibrat și încrezător în declarații. Am zis că Mirel e un antrenor care are tot ce trebuie, doar că acum trebuie să fie mai tare”, a declarat Stoican la GSP Live.

După 1-2 la Reykjavik, în fața Islandei, România a ratat calificarea la Euro 2020 (competiție care și-a păstrat denumirea în ciuda faptului că a fost mutată în 2021, din cauza pandemiei de coronavirus). Au mai venit apoi și eșecurile cu Norvegia, 0-4, și Austria, 0-1, în Liga Națiunilor. România va înfrunta în luna noiembrie pe Norvegia (15) și Irlanda de Nord (18), în ultimele două jocuri din Liga Națiunilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI