20 oct. 2020 | 16:37

Singurul județ din România care ține pandemia sub control: „Am luat măsuri și am verificat foarte serios“

Știri generale
Singurul județ din România care ține pandemia sub control: „Am luat măsuri și am verificat foarte serios“
Singurul județ din România care ține pandemia sub control

Un județ din România a avut ieri 0,67 incidența cumulată la nivel județean în ultimele 14 zile, raportate la 1,000 de locuitori, fiind cea mai mică din țară. Pe de altă parte Capitala a acut coeficientul infectărilor de 3,19, peste pragul critic.

Singurul județ din țară care ține pandemia sub control

Dorită cetățenilor care au purtat masca de protecție în toate spațiile publice și au respectat măsurile de restricție pe toată perioada verii, Argeșul are o scădere incredibilă a numărului de cazuri de COVID-19. Deși, la începutul verii această zonă era foarte afectată de numărul mare de infectări, susține prefectul județului Argeș, Emanuel Soare.

”Argeșul este un județ mare, puternic industrializat, este cel mai tranzitat județ, avem platforme industriale unde se face naveta. Am avut multe explicații pentru numărul mare de cazuri. Pe la mijlocul lui iulie am avut primele zile cu 100 de cazuri. Din momentul acela noi am impus progresiv o serie de măsuri restrictive, unice pe ţară“, a explicat Emanuel Soare pentru Ziarul Financiar.

Ce măsuri au fost luate pentru a ține pandemia sub control

Câteva dintre măsurile care au dus la scăderea numărului de cazuri în județ au fost închiderea piscinelor și a târgurilor, urmate de programe specifice de funcționare pentru restaurante, terase și evenimente private, o sursă majoră a focarelor de infecție, mai spune prefectul.

”Am luat măsuri progresiv. Erau măsuri în vigoare, am luat altele, culminând pe 30 iulie pentru prima dată în ţară cu obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spatiile pentru grupuri mai mari de două persoane. Am intensificat controalele pentru că degeaba impunem măsuri dacă nu verificăm“, a mai precizat Emanuel Soare.

Argeșul, singurul județ din România care ține pandemia sub control

Argeșul este singurul județ din România care ține pandemia sub control

Aproximativ 10% din amenzile date la nivel național erau din Argeș

Totodată, prefectul județului Argeș a precizat că la un moment dat, deși scopul a fost educarea populației, aproximativ 10% din amenzile date în România erau din Argeș. Cu toate că inițial cetățenii au fost reticenți, până la urmă s-au conformat restricțiilor.

Așadar, primele rezultate s-au cunoscut în decurs de o lună jumătate și Argeșul a rămas sub pragul de 100 de infectări pe zi, nivel pe care înainte de măsurile impuse îl depășise.

”Am luat măsuri restrictive progresiv, am verificat foarte serios și am început campanii de conștientizare și educare. Singura măsură rămasă în vigoare a fost purtarea de măști în spațiile deschise. Este singura măsură care ne salvează județul, ne permite să ne continuăm viața în mod normal“, a mai spus Emanuel Soare, potrivit sursei citate.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro