Obișnuiești să bei des cafea, însă nu știi cu ce să o îndulcești pentru a nu mai fi atât de amară? Nu este nevoie să folosești nici zahăr, dar nici miere. Un singur ingredient, pe care probabil îl ai deja în bucătărie, îți va transforma băutura complet. Așa va avea o aromă cu totul specială.
Uiți deseori să îți iei vitaminele zilnice? Soluția ar putea să se reducă la cafeaua ta. Nu numai că vei oferi un plus de aromă băuturii de dimineață sau amiază cu acest ingredient, ci vei furniza și substanțe nutritive speciale corpului tău. Deci, de ce să nu folosești un produs cu avantaje duble?
Uită de zahăr sau miere, mai ales dacă nu ești un foarte mare fan al dulcelui. Ingredientul despre care vom vorbi în materialul de astăzi oferă o aromă deosebită băuturii tale, fără a o îndulci exagerat. Este vorba despre cacao, presărată sub formă de pudră.
Te-ar putea interesa și: A lăsat o ceașcă plină ochi cu cafea măcinată pe un raft în bucătărie. După 7 zile a încercat să-și facă o cafea, dar ceva inevitabil s-a întâmplat
Cacaua este unul dintre ingredientele care prezintă cei mai puternici antioxidanți. Este o bună sursă de fier pe bază de plante. Pentru inima ta, e perfectă! Ea scade tensiunea arterială, crește colesterolul HDL (bun) și scade colesterolul LDL (rău).
Cacaua are și beneficii cognitive, îmbunătățind starea de spirit și acționând drept un antidepresiv excelent pentru creier. Nu în ultimul rând, este pur și simplu delicioasă! Dacă o adaugi în cafeaua pe care o bei dimineața sau la amiază, te vei bucura de o aromă unică.
Te-ar putea interesa și: Produsul adorat de milioane de români care va dispărea din magazine. Este un șoc pentru mulți, ce au anunțat specialiștii
Cafeaua de dimineață sau pe care o servești la amiază cu cacao poate să imite gustul și aroma celebrelor băuturi de la cele mai celebre cafenele. Aduce a mocha, dacă ai băut vreodată așa ceva. Pentru a obține un efect asemănător, ai nevoie doar de 1 lingură de cacao pudră.
Adaugă 1 lingură de cacao pudră în ceașca de cafea. Amestecă ingredientul în băutură până la omogenizarea lui completă. Băutura va fi plină de antioxidanți și, în același timp, excelentă ca aromă.
Este recomandat totuși să nu folosești orice tip de cacao în cafea. Specialiștii în domeniul nutriției recomandă utilizarea cacauei organice crude, sub formă de pulbere sau pudră, pentru a te bucura de cele ma multe beneficii, în cantitățile cele mai mari.