Singurul bărbat care ar deține Luna și 7 planete. A păcălit vedete să le vândă teren pe satelitul natural al Terrei

de: Ștefan R. Apostol
31 05. 2022

Dacă v-ar întreba cineva cine este Dennis Hope, mai mult ca sigur nu v-ar spune nimic numele. Dar dacă v-am spune că americanul este cel mai bogat om de pe Pământ. De fapt, este cel mai bogat om din sistemul solar. De ce? Pentru că, în ceea ce-l privește, el deține cea mai mare parte din el.

Dennis Hope, cel mai bogat om din sistemul solar

La începutul anilor 1980, Dennis Hope, pe atunci șomer de aproximativ un an, s-a gândit că ar fi un bun proprietar și că ar putea trăi din administrarea de imobile. S-a uitat pe fereastră și a văzut mai multe proprietăți nerevendicate decât putea să înțeleagă, și anume Luna.

Și-a amintit un amănunt de la un curs de științe politice pe care îl urmase în facultate. Era vorba de Tratatul privind spațiul cosmic al Organizației Națiunilor Unite din 1967, care spunea că nicio țară nu poate deține Luna, dar nu spunea nimic despre indivizi.

Dennis Hope a scris o scrisoare către Națiunile Unite în care spunea că Luna este a lui și a cerut grupului să găsească un motiv legal pentru care o persoană nu poate revendica proprietatea asupra Lunii. Din păcate, nu a primit niciodată un răspuns.

„Am trimis Națiunilor Unite o declarație de proprietate în care am detaliat intenția mea de a subdiviza și de a vinde luna și nu am primit niciodată răspuns. Există o lacună în tratat – nu se aplică persoanelor fizice.”, declara Dennis Hope.

A vândut peste 611 milioane de acri de teren pe Lună

Loturile individuale, de un acru, se vând cu 19,95 dolari, mai exact 36,50 dolari după o „taxă lunară” și expedierea și manipularea actului. Dennis Hope spune că există și reduceri pentru parcele mai mari. Odată, a vândut un lot de teren „de mărimea unei țări”, anume 2,66 milioane de acri, pentru 250.000 de dolari.

A vândut parcele pe Lună la trei foști președinți George H.W. Bush, Jimmy Carter și Ronald Reagan. Este președintele Guvernului Galactic. Dennis Hope spune că este o republică democratică care reprezintă proprietarii de terenuri de pe Lună și unele dintre celelalte proprietăți ale sale. Ulterior, americanul a revendicat Mercur, Marte, Venus, Io, luna lui Jupiter, și Pluto. Clienții pot cumpăra întregul Pluto pentru 250.000 de dolari.

Potrivit lui Tanja Masson-Zwaan, președintele Institutului Internațional de Drept Spațial, Națiunile Unite nu au răspuns niciodată, deoarece tratatul se aplică atât țărilor, cât și cetățenilor săi, a declarat aceasta pentru National Geographic.

Ceea ce face nu le dă oamenilor care cumpără bucăți de hârtie dreptul de proprietate asupra Lunii”, a declarat ea pentru revistă în 2009. Cu toate acestea, Dennis Hope continuă să vândă parcele de acri pe Lună, aparent fără să se oprească.

Dennis Hope, subiectul unui documentar „Lunarcy!”

Documentarul din 2013 urmărește oamenii care și-au dedicat viața singurului satelit natural al Pământului. Este vorba despre Alan Bean, un astronaut devenit artist. Astronautul pictează peisaje lunare și le imprimă cu cizmele pe care le-a purtat atunci când a devenit al patrulea om care a pășit pe Lună.

Christopher Carson, un texan în vârstă de 20 de ani, care este hotărât să devină primul om care părăsește Pământul. Dorește să se mute pe Lună și să nu se mai întoarce niciodată. Și, cum era de așteptat, Dennis Hope, care încă nu și-a dat seama cum să transforme moneda „Delta” de pe Lună în dolari americani, dar a făcut totuși o mică avere din vânzarea Lunii. Regizorul Simon Ennis, când a auzit prima dată despre afacerea lui Hope, spune că a crezut că „este cea mai bună idee pe care a avut-o cineva vreodată”.

A decis să oprească soarele

Cred că este o idee incredibil de inteligentă și amuzantă. Are simțul umorului în legătură cu ceea ce face, în ciuda faptului că este absolut serios”, spune Ennis. În documentar, Hope explică faptul că a primit odată o factură de energie de la un bărbat care pretindea că deține soarele. După o analiză atentă, spune el, a decis să îi ceară omului să oprească soarele.

Vorbind cu Hope, seriozitatea sa este imediat evidentă. S-a întâlnit cu demnitari străini și a încercat să obțină recunoașterea oficială a guvernului său de către Fondul Monetar Internațional.

Și-a dorit ca moneda „Delta” să poată fi tranzacționată pentru moneda Pământului pe piețele internaționale. Când China a anunțat că va încerca să invadeze proprietatea sa prin construirea unei baze lunare, Dennis Hope a amenințat guvernul chinez.

Hope susține că pe Lună există rezerve de heliu-3 în valoare de peste 6 cvadrilioane de dolar. Acesta mai spune că el și proprietarii săi, care sunt cu miile, le dețin pe toate. Heliu-3 este folosit în cercetarea în domeniul fuziunii nucleare pe Pământ și se tranzacționează cu aproximativ 125.000 de dolari pe uncie.

„În prezent, putem opri orice ambarcațiune”

Când China a anunțat că intenționează să fie pe Lună până în 2012, i-a scris o scrisoare președintelui lor în care îi spunea că nu au nicio problemă cu acest lucru, atâta timp cât au un acord de licență cu ei. „În caz contrar, navele lor nu vor ajunge pe Lună”, spune Hope. El nu a vrut să spună cum plănuiește să oprească o țară sau o persoană să ajungă pe Lună.

„În prezent, putem opri orice ambarcațiune pe care o dorim să ajungă pe proprietățile noastre. Nu avem nicio problemă cu explorarea, dar în ceea ce privește pe cineva care construiește ceva permanent, nu este proprietarul terenului.

Ar fi ca și cum Canada ar veni în Statele Unite și ar construi o instalație fără să ceară permisiunea. Răspunsul din partea guvernului ar fi furios – am fi la fel dacă cineva ar încerca să construiască pe Lună.”

În 2013, documentarul „Lunarcy!” a fost proiectat în cadrul mai multor festivaluri importante, printre care Festivalul Internațional de Film de la Toronto și South By Southwest. El spune că se apropie cu pași repezi momentul în care acești proprietari vor putea profita de terenul lor. Guvernul galactic explorează posibilitatea de a construi un oraș lunar în formă de piramidă. Dennis Hope speră să fie primul cetățean privat care să zboare acolo, conform USNews.