05 ian. 2024 | 20:20

Singurul aliment dulce care face bine creierului. Recomandarea medicului Vlad Ciurea

Sănătate
Singurul aliment dulce care face bine creierului. Recomandarea medicului Vlad Ciurea
Ce produs dulce recomandă medicul Vlad Ciurea pentru sănătatea creierului uman. Ce preferințe are acest organ.

Medicul Vlad Ciurea a explicat ce fel de dulce este bine să furnizăm creierului, pentru a da randament maxim. Specialistul în neurochirurgie a dezvăluit cum acționează anumite produse asupra organului cheie al corpului uman. Ce fel de alimente dulci recomandă a fi consumate.

Ce produs dulce recomandă medicul Vlad Ciurea

Creierul uman are preferințe specifice la capitolul alimente dulci. Nu-i putem oferi orice, doar pentru că este dulce. Există alimente ce sporesc activitatea cerebrală și produse care, în timp, nu au decât efect negativ asupra acestui organ al corpului uman.

Recomandarea medicului neurochirurg Vlad Ciurea este să consumăm miere mai ales. Se poate mânca și ciocolată seacă, nu însiropată, dacă vrem să ajutăm creierul să funcționeze foarte bine. În general, dulciurile uscate, precum cele menționate anterior, protejează sănătatea creierului.

„Creierului nu-i place orice, e un organism mofturos”

„Să mergem puțin spre dulce, dar dulcele care îi place creierului. Nu-i place orice! Este un organism foarte mofturos. Trebuie să îi dai miere, ciocolată seacă, nu însiropată. Cacao iar este foarte bună pentru activitatea cerebrală”, a spus medicul Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.

Te-ar putea interesa și: Dulciurile care fac bine creierului. Poţi să le consumi oricând, spune medicul Vlad Ciurea

Ce beneficii are mierea pentru corpul uman

Mierea este compusă, în principal, din zahăr. Produsul furnizează organismului multe vitamine și minerale și este bogat în compuși vegetali care promovează sănătatea. Conține antioxidanți importanți pentru organism, printre care și acizi fenolici și flavonoide.

Chiar dacă prezintă beneficii pentru organism, mierea trebuie consumată cu moderație. Specialiștii spun că produsul are efecte pozitive asupra sănătății inimii, printre care scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de grăsime din sânge. Poate acționa inclusiv ca și calmant.

Poți încorpora mierea în diverse produse de tipul iaurturilor sau în băuturi, ca ingredient secundar. Mai ales dacă nu ești fanul produsului în cauză, este recomandat să fii moderat.

Ce beneficii are cacao pentru corpul uman

Cacao este un ingredient renumit în producția de ciocolată, însă nu toate tipurile de ciocolată sunt benefice organismului uman. Cercetările arată totuși că acest ingredient conține compuși cu efect foarte pozitiv asupra sănătății, fiind bogat în polifenoli, dar nu numai.

Produsul poate să reducă inflamația la nivelul organismului și să îmbunătățească nivelurile de colesterol. Studiile arată că cacao este bogată în flavanoli care scad tensiunea arterială prin îmbunătățirea nivelului de oxid nitric și a funcției vaselor de sânge.

Te-ar putea interesa și: Dulciurile de care creierul nostru are nevoie. Neurochirurgul Vlad Ciurea îţi spune ce ai voie să mănânci dulce, de fapt

Flavanolii din cacao pot susține producția de neuroni, funcția creierului și pot îmbunătăți fluxul de sânge și alimentarea țesutului cerebral. Ei pot avea un rol important în prevenirea degenerării creierului cauzate de vârstă, cum ar fi boala Alzheimer, spun specialiștii.

În plus, cacao poate să îmbunătățească fluxul sanguin și poate reduce colesterolul. Consumul de o bucățică de ciocolată amară pe zi poate reduce riscul de atac de cord, insuficiență cardiacă și accident vascular cerebral, mai spun medicii.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce face bani și cu ce se ocupă acum actorul celebru din telenovele
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Aerul condiționat din mașină. Ce nu știu șoferii
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Statul plăteşte câte 15.000 de lei. Românii ce vor primi cele 2 vouchere. E urgent
Capital.ro
Începe distribuirea deciziilor de pensionare după recalculare. Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
ANUNȚ despre FLORIN PIERSIC! APROPIAȚII actorului au dat VESTEA
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro