Singurii români care primesc 5 zile libere în plin război Ucraina-Rusia. Ce condiție trebuie să îndeplinească
Singurii români care primesc 5 zile libere în plin război Ucraina-Rusia. Biroul Permanent al Senatului României a aprobat luni un memorandum inițiat de PNL prin care angajații instituției ce vor participa la acțiuni de voluntariat în contextul conflictului militar din țara vecină vor beneficia maxim cinci zile libere plătite pe lună.
Zile libere plătite pentru senatorii români care se implică în activități umanitare legate de războiul ruso-ucrainean
Potrivit documentului, „în acest moment există o criză a resurselor umane de la nivelul autorităților, iar acestea au venit cu apeluri către cetățenii care doresc să se implice prin donații, dar și ca voluntari”. În acest sens, angajații Senatului care se vor implica în activități de voluntariat dedicate asistenței și preluării refugiaților ucraineni vor primi zile libere.
„Angajații Senatului care vor desfășura activități de voluntariat vor putea beneficia de maxim cinci zile libere plătite pe lună, pe perioada crizei umanitare generate de atacurile militare din Ucraina”, se arată în memorandumul intern.
Zilele libere vor fi acordate în baza unui document doveditor al activității de voluntariat desfășurate.
„Senatul României prin Secretariatul General va lua legătura cu autoritățile competente, Prefectura, Primăriile de sector, pentru a obține informații legate despre centrele de primire a refugiaților de pe teritoriul Municipiului București și a primi datele de contact ale coordonatorilor”.
Premieră pentru Senatul României: angajații săi vor avea zile libere dacă participă la acțiuni de voluntariat
Informațiile vor fi transmise tuturor angajaților Senatului, printr-o campanie internă de solidarizare cu poporul ucrainean, greu încercat în aceste zile.
„Prezenta propunere va contribui semnificativ la creșterea imaginii instituției Senatul României, demersul reprezentând dovada solidarității, unității și implicării la toate nivelurile. ”
Implementarea acestei măsuri, va marca o premieră în activitatea instituției și va contribui, la nivel extern, la poziționarea instituției ca o instituție deschisă, ce este mereu aproape de oameni și care răspunde rapid în situații de criză.
De asemenea, la nivel intern măsura va transmite și sublinia în cultura organizațională valori precum implicare civică, solidaritate, generozitate și unitate”, se arată în memorandumul intern propus de Alina Gorghiu.
Bucureștiul reprezintă un punct central de tranzit al refugiaților, care ajung aici preponderent cu mașinile sau cu trenul. Ca urmare a numărului mare de refugiați sosiți în Capitală, în acest moment, în Gara de Nord sunt amenajate 3 spații destinate acestora. Aici le sunt asigurate condiții pentru staționarea temporară, până la preluarea acestora de către reprezentanții Direcției Generale de Asistență a Municipiului București și cazarea lor în centrele de primire a refugiaților.
Citește și: „București, ajutor umanitar de milioane de lei pentru Kiev, în războiul Rusia – Ucraina”