București, ajutor umanitar de milioane de lei pentru Kiev, în războiul Rusia – Ucraina

București, ajutor umanitar de milioane de lei pentru Kiev, în războiul Rusia - Ucraina
Bucuresti, ajutor umanitar de milioane de lei pentru Kiev, in razboiul Rusia - Ucraina

Situația din Ucraina este cu adevărat disperată. Armata rusă se pregătește să dea asaltul final asupra capitalei Kiev, iar până acum aproape două milioane oameni au părăsit țara. Numai pe teritoriiul României, în cele 12 zile de război, au intrat peste 260.00 de refugiați ucrianeni. O bună parte ditre ei au luat calea Occidentului, în timp ce aproximativ 70.000 au rămas la noi în țară.

Bucureștiul se pregătește să ofere ucrainenilor un ajutor umanitar impresionant în valoare de cinci milioane de lei. Primăria Capitalei își dorește, de asemena, să elaboreze un proiect de „înfrățire” cu Kievul.

București se va „înfrăți” cu Kiev și va acorda ajutor umanitar ucrainenilor de milioane de lei

Consiliul General al Municiniului București dezbate și votează luni mai multe proiecte care prevăd acordarea de ajutor Ucrainei. Suma pe care Capitala României o va oferi ucrainenilor sub formă de ajutor umanitar se ridică la cinci milioane de lei (un milion de euro), constând  în materiale sanitare şi medicamente.

Acestea vor fi distribuite către Crucea Roșie Ucraina, raionul Cernăuți, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a CGMB. Mai exact, Municipiul București, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) va semna un protocol de colaborare cu Societatea Naţională de Cruce Roşie Română (SNCRR) care prevede acordarea ajutorului către ucraineni.

Inițiativa „București pentru Ucraina” prevede ca ASSMB să achiziționeze medicamente și materiale sanitare necesare pe care să le predea, în baza unui proces verbal, către Crucea Roșie Română. Ulterior, SNCRR se va ocupa de transportul și predarea acestora către Crucea Roșie Cernăuți, asigurând logistica echipamentele și transportul acestora în siguranță la destinație.

CGMB va supune la vot un alt proiect care prevede semnarea unui protocol de „înfrățire” între București și Kiev. În baza acestui protocol, cele două capitale vor colabora în diverse domenii de activitate cu scopul dezvoltării reciproce.

Se aprobă inițierea demersurilor pentru încheierea unei înțelegeri de înfrățire între Municipiului București și orașul Kiev din Ucraina în vederea cooperarii în domeniile administrației, economiei, comerțului, sănătații, educației, culturii, turismului, mediului înconjurător, ca și în alte domenii compatibile cu politicile lor pentru a promova prosperitatea și dezvoltarea pe baza egalității beneficiilor reciproce”, se arată în proiectul aflat pe ordinea de zi.

Concert cu scop umanitar pe Arena Națională

Consilierii generali vor vota și un alt proiect care prevede organizarea unui concert umanitar pe Arena Națională. „We Are One” este programat sâmbătă, 12 martie, începând cu ora 16.00.

Proiectul implică organizarea unui eveniment de tip spectacol care reunește artiștii care au decis să își pună la dispoziție timpul și talentul lor, în mod gratuit, pentru a ajuta la strângerea de fonduri care să vină în sprijinul poporului ucrainean grav afectat de războiul de invadare a Ucrainei de către Federația Rusă”, se arată în proiect.

Citește și: „Cum scapă cu viață soldații ruși prinși în Ucraina. Metoda pe care au mai folosit-o în alte războaie”

Urmăriți Playtech.ro și pe