Singurele emoții care ne pot bloca creierul. Dr. Vlad Ciurea: „Nu poate funcționa”
Singurele emoții care ne pot bloca creierul, potrivit Dr-ului. Vlad Ciurea. Creierul uman pur și simplu nu poate funcționa în fața acestora. Renumitul neurochirurg a explicat importanța gestionării emoțiilor şi a oferit o serie de sfaturi pentru a trece mai ușor peste momentele dificile al vieții.
Neurochirurgul Vlad Ciurea a spus cum să alungi gândurile negre. Așa scapi de toxinele din corp
Omul se poate feri de orice, însă niciodată nu se poate feri de propriile gânduri şi emoțiile pe care acestea le pot genera. Emoția este forma prin care psihicul nostru ne dă mesaje.
Este normal ca omul să simtă tristețe, bucurie, frică, entuziasm, anxietate, încântare, furie, ușurare, însă gestionarea acestor stări este cea mai importantă abilitate pe care un om o poate dezvolta. Omul este mai mult decât emoțiile sale, iar atunci când le putem recunoaște le putem gestiona mult mai bine.
Ce trebuie să faci dacă cineva îți aruncă o vorbă urâtă
Astfel, prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea vine cu un sfat mai mult decât prețios pentru toți oamenii care vor să aibă o viață liniștită.
„Dacă cineva îți aruncă o vorbă urâtă, zâmbește și mergi mai departe. Să încercăm să ne detașăm și să facem tot posibilul pentru că acest creier dat de Dumnezeu, această bijuterie, să funcționeze. Nu poate funcționa, însă, sub furie, stres, scandal, claxoane. Nu poate de la natură”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea, conform dcnews.ro.
Cum să ai o viață frumoasă
În plus, celebrul neurochirug a spus și care este elixirul care curăță gândurile negre și toxinele din corp. Acesta a spus ce ar trebui să facă fiecare om la rândul lui, pe modelul american.
„Foarte simplu se explică acest lucru. Este o frază pe care a spus-o un savant japonez: mă mișc, deci exist. El și-a calat existența pe mișcare și această mișcare a devenit, ca și cafeaua pentru unii dintre noi, un drog.
Și nu mai poate fără mișcare, ceea ce-i face și bine, pentru că punând în practică funcțiile de mișcare, s-a implementat în creier și acolo este o mică rotiță care îți spune: te trezești, aleargă; sau ai ajuns, aleargă.
Câtă mișcare ar trebui să facem zilnic
Cred că este un elixir și consider că face foarte bine și sunt uimit de această educație pe care o au americanii referitor la sport și faptul că se mișcă”, a mai explicat medicul Vlad Ciurea.
Potrivit medicului neurochirurg, cel mai indicat ar fi să facem sport dimineața, pentru că ne pune organismul în mișcare. După 30 de minute de mișcare toate gândurile rele s-au dus.