Cum ai grijă de creierul tău în fiecare zi. Sfatul de aur practicat și de prof. dr. Vlad Ciurea

Cum ai grijă de creierul tău în fiecare zi. Sfatul de aur practicat și de prof. dr. Vlad Ciurea
Vlad Ciurea, sfaturi pentru creier

Cum ai grijă de creierul tău în fiecare zi respectând sfatul de aur practicat și de prof. dr. Vlad Ciurea. Celebrul medic a dezvăluit metodele pe care fiecare dintre noi le poate folosi pentru a ne feri de emoțiile negative și a nu stoca tensiunea provocată de stresul de zi cu zi.

Cum să avem grijă de creierul nostru în fiecare zi. De ce anume trebuie să-l ferim

Reputatul medic neurochirug Vlad Ciurea a spus cum să avem grijă de creierul nostru în fiecare zi. Care este sfatul de aur, de altfel practicat chiar şi de către medic.

„Persoanele mature nu trebuie să stea continuu în priză cu emoții negative, știri negative, cu tot ceea ce se întâmplă. Trebuie să privească lucrurile mai frumos. Impactul de stres, știri negative, este un impact al sistemului nervos”, a spus Prof. dr. Vlad Ciurea, potrivit Antena3.

Creierul are nevoie de liniște

Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a mai spus că creierul uman are nevoie de liniște. De asemenea, creierul trebuie lăsat să facă ceea ce îi place.

„În această viață trebuie să îi acordăm creierului o liniște, ce îi place creierului să facă. La un copil, lăsăți-l să bată mingea. Nu îl țineți pe tabletă. Se zăpăcește creierul, se intoxică. Trebuie să-l învățăm.

Să ne gândim ce ne place. Plăcerea este vizuală, alimentară, plăcerea discuției, de cafea, muzicală, de artă. Toate fac acest organ superb, care ne conduce, e aproape și de spiritualitate, să își desfășoare acțiune și activitatea în condiții cât mai bune. Rămânând tânăr atunci și organismul este tânăr”, a mai explicat neurochirurgul Vlad Ciurea.

Creierul trebuie ferit de stres

Profesorul dr. Vlad Ciurea a precizat de ce trebuie ferit creierul, care este un organ imens. Trebuie ferit de tot ceea ce este negativ, pentru că toate lucrurile de acest fel afectează creierul.

„Stresul înseamnă tensiune: economică, financiară, la Breaking News, la pandemie, de război, problemele de seceta, finanțare. Tensiune, tensiune, tensiune. Nimeni nu este scutit și trebuie să învingem. Avem un singur ajutor: puterea creierului nostru.

Creierul este afectat, pentru că este un organ imens, recepționează. Vin că săgețile toate știrile negative, se adună în anumiți centrii din interior, se produce chiar o componentă studiată în fiziologie, de o dominantă, în care încă una, și încă o veste proastă, și încă una. Trebuie să faci față la toate astea”, a mai explicat celebru neurochirurg, conform sursei citate mai sus.