De ce să-ți iei zbor cu avionul cât mai de dimineață. Secretul pe care îl știu doar angajații companiilor aeriene

De ce să-ți iei zbor cu avionul cât mai de dimineață. Secretul pe care îl știu doar angajații companiilor aeriene
Cand este bine sa cumperi biletele de avion

Din dorința de a ajunge cât mai repede la destinația dorită, mai ales dacă am așteptat tot anul să ne relaxăm o săptămână în vacanță, cei mai mulți dintre noi apelăm la zborul cu avionul. În cazul în care țara aleasă se află la mii de kilometri distanță, acest mijloc de transport aerian este unica modalitate prin care ajungem acolo. Însă, în plin sezon estival, se întâmplă ca anumite zboruri să fie anulate. Ce este de făcut în astfel de situații? Secretul pe care îl știu doar angajații companiilor aeriene.

Ține cont de aceste sfaturi atunci când pleci în vacanță

Confortul, viteza, precizia și lejeritatea îi conving pe mulți români să aleagă avionul pentru călătoriile lor. Totuși, nu sunt singurele avantaje ale zborului la înălțime. Mai este vorba și de timp. Persoanele care vor să-și dedice timpul explorării și experimentării destinației lor de vis, cursele aeriene pot fi cea mai bună opțiune. Din păcate, pot exista cazuri în care zborul este anulat. Pentru această problemă, există un truc. Află de ce să-ți iei zbor cu avionul cât mai de dimineață.

De ce să-ți cumperi bilet de avion cât mai de dimineață

Așa cum spuneam la început, o mare „bilă albă” pentru zborul cu avionul este posibilitatea de a ajunge mult mai departe și în timp mult mai scurt decât ai putea cu mașina personală. De altfel, unele dintre cele mai exotice și populare destinații de vacanță sunt complet inaccesibile cu autoturismul: Cuba, Maldive, Seychelles, Mauritius, Australia etc. Cursele aeriene rezolvă elegant această problemă. Dar ce faci dacă zborul se anulează?

Secretul companiilor aeriene a fost aflat

Având în vedere că trăim în era vitezei și a confortului, avionul detronează orice alt mijloc de transport. Două zile petrecute în mașină vor pune la încercare cele mai calme persoane, motiv pentru care zborul scurtează enorm timpii de călătorie și oferă ceva mai multă relaxare, mai ales dacă primești cel puțin o masă inclusă în bilet. Momentul prielnic pentru a-ți achiziționa bilet de avion este cât mai de dimineață. În cazul anulării zborului, poți găsi mai repede un alt avion în timpul zilei, fără escale noaptea, așa cum pățesc mulți călători.

„Cel mai bine este să cumperi biletele de avion la ore programate cât mai de dimineață. Astfel, în cazul anulării zborului, se va găsi mai repede un alt avion în timpul zilei, fără escale noaptea cum pățesc mulți”, a explicat un specialist la Digi24.

În ce situații primești despăgubiri de la companiile aeriene

Vara, iubitorii de călătorii se grăbesc să cumpere bilete de avion către destinații exotice, pentru a se bucura de o vacanță binemeritată. Atunci când alegi avionul, se poate întâmpla să rămâi în aeroport, dacă zborul îți este amânat câteva ore. Potrivit InfoCons, poți cere despăgubiri companiilor aeriene. Mai exact, în cazul în care cursa are o întârziere de cel puțin două ore la plecare, trebuie să primești asistență, precum gustări și băuturi răcoritoare. În cazuri extreme, și cazare.