Singurele alimente dulci și sănătoase. Cum să le prepari acasă. E atât de simplu

Singurele alimente dulci și sănătoase. Cum să le prepari acasă. E atât de simplu

Chipsurile din fructe nu sunt o noutate. Străbunii noștri le făceau în fiecare an și le puneau la păstrat pentru la iarnă, însă nu le numeau așa. Ele sunt o soluție pentru momentele în care ți-e poftă de ceva dulce, însă nu vrei să consumi zahăr.

Singurele alimentele dulci și sănătoase

Chipsurile din fructe sunt astfel o gustare naturală, delicioasă și potrivită pentru toate vârstele. Așadar, dacă te hotărăști să reduci consumul de zahăr cel puțin o perioadă, învață să le pregătești acasă, fără îndulcitori adăugați și fără conservanți.

Cum faci chipsuri din banană

Chipsurile din banană sunt, de fapt, felii uscate de banană. Ele pot fi acoperite de zahăr sau de miere, pot fi prăjite în ulei, însă ar fi bine să alegi varianta cea mai sănătoasă, și anume, chipsurile din fructe.

Tot ce trebuie să faci este să tai în felii bananele și să storci suc de lămâie peste tot. Apoi, aranjează-le într-un singur strat pe o tavă pe care ai pus hârtie de copt. Dă-le apoi la cuptorul preîncălzit la foc mic, de 100 grade C, pentru aproximativ două ore. După ce trece tot acest timp, întoarce bananele cu o spatulă metalică și mai coace-le încă o oră și jumătate până când devin cât de crocante îți dorești.

Lasă chipsurile să se răcească de tot înainte să le depozitezi într-un recipient ermetic. Cu cât le lași mai mult să se răcească, cu atât vor deveni mai crocante.

Cum faci chipsuri de mere și scorțișoară

Poți face chipsuri din mere coapte în cuptor, deoarece acestea sunt gata în două ore. Se taie merele în felii subțiri folosind o răzătoare de tip mandolină. Dacă nu ai o așa răzătoare, poți folosi un cuțit foarte ascuțit și să tai în felii cât mai subțiri. Trebuie apoi să înlături partea din mijloc și seminețele de măr, apoi să pui feliile într-un singur strat pe o tavă cu hârtie de copt. Se presară scorțișoară măcinată peste feliile de măr, apoi se dă tava în cuptorul preîncălzit la 90-100 de grade C pentru două ore. La jumătatea timpului, adică după o oră, întoarce feliile și pe partea cealaltă. Când cele două ore se scurg, lasă chipsurile din mere să stea în cuptor câteva minute înainte de a le scoate, deoarece vor continua să se usuce și vor deveni mai crocante.

Dacă vrei ca chipsurile să fie și mai dulci, poți pune stevia, un îndulcitor natural.

Cum faci chipsuri din pere

Trebuie să alegi perele care nu sunt coapte la perfecție și zemoase, ci pe cele puțin mai verzi și mai necoapte. Ele își vor menține forma mai bine când le tai și le bagi la cuptor.

Pașii sunt precum la chipsurile din mere. Dacă ai, poți folosi și un deshidrator. Când acestea sunt reci și crocante, pune-le la păstrat într-un recipient care poate fi închis ermetic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI