Singura țară în care se mai joacă fotbal, în aceste vremuri: ”Beți multă vodcă… o să ucideți virusul”

Singura țară în care se mai joacă fotbal, în aceste vremuri: ”Beți multă vodcă… o să ucideți virusul”

În fiecare colț al mapamondului, competițiile sportive au fost anulate, campionatele au fost suspendate, iar oamenii stau în casă. Trebuia însă să existe o excepție de la această regulă.

Toată Europa se află în modul panică totală. Granițele s-au închis, autoritățile iau măsuri din ce în ce mai extreme pentru ponderarea răspândirii pandemiei, iar un număr foarte mare de oameni stau în casă. Consecințele economice sunt dezastruoase, dar cei mai mulți oficiali sunt de părere că altfel nu se poate.

belarus campionat de fotbal

O excepție interesantă de la panica mondială vine din Belarus, statul fost sovietic al cărui figură autoritară are o foarte bună relație cu Vladimir Putin, după cum se poate vedea în imaginea de mai sus. În timp ce campionatele de fotbal s-au închis în Europa, în Belarus tocmai s-a desfășurat aseară un nou meci.

În cadrul campionatului național, au jucat Energetik şi BATE Borisov, scor 3-1. Nici măcar suporterii nu au vrut să stea acasă, tribunele stadionului fiind pline. Din câte se pare federația de fotbal din Minsk nu este neapărat ignorantă când vine vorba de pandemia de coronavirus, dar ”a hotărât să se joace după ce s-a consultat şi cu UEFA şi după ce cluburile nu au anunţat să aibă vreun jucător sau membru al staff-ului îmbolnăvit de noul coronavirus.” Atât de simplu.

Partea fascinantă despre situația din Belarus nu ține însă de inconștiența fotbaliștilor sau a suporterilor, ci de atitudinea președintelui de 25 de ani al țării. Alexander Lukaşenko, despre care s-a vorbit că își dorește unirea cu Rusia, a avut un îndemn foarte ciudat la adresa populației pentru tratarea afecțiunii respiratorii cauzate de Covid-19.

„Vă recomand să faceţi o saună, să beţi multă vodcă şi să munciţi din greu, în acest mod o să ucideţi virusul din organism”, a declarat președintele țării, în contextul în care s-au înregistrat deja 51 de cazuri într-una dintre cele mai mici țări din Europa. „O psihoză, la fel cum decizia ţărilor de a închide frontierele este o mare prostie”, a mai adăugat Lukașenko.