05 sept. 2024 | 13:32

Singura țară din lume care are desenată Biblia pe drapel. Cine a luat această decizie și de ce

Turism
Singura țară din lume care are desenată Biblia pe drapel. Cine a luat această decizie și de ce
Singura tara din lume care are desenata Biblia pe drapel

Puțini oameni știu că Republica Dominicană este singura țară din lume care are Biblia reprezentată pe drapelul național. Drapelul simbolizează credința creștină profundă a poporului dominican, iar povestea din spatele acestei decizii unice este impresionantă.

Drapelul Republicii Dominicane și simbolurile sale religioase

Republica Dominicană are un drapel unic, ce reflectă legătura strânsă dintre popor și credința creștină. Drapelul este împărțit în patru pătrate, două albastre și două roșii, separate de o cruce albă. În mijlocul acestuia se află stema națională, unde poate fi observată Biblia deschisă, flancată de trei sulițe pe fiecare parte.

Biblia este deschisă la un verset semnificativ din Evanghelia după Ioan, capitolul 8, versetul 32: „Y la verdad os hará libres” („Și adevărul vă va face liberi”). Acest detaliu subliniază importanța adevărului și a credinței pentru dominicani. Drapelul a fost creat de Juan Pablo Duarte, unul dintre părinții fondatori ai națiunii, și reflectă valorile religioase și patriotice ale țării.

Cristofor Columb și legătura sa cu Republica Dominicană

Cristofor Columb a descoperit Republica Dominicană în 1492 și a descris-o ca fiind ”cel mai frumos loc din Lumea Nouă”. Această descriere a rămas în amintirea multora, iar capitala țării, Santo Domingo, este unul dintre cele mai vechi orașe europene din America.

Anual, mii de turiști vin aici să se bucure de plajele spectaculoase cu nisip alb și apa turcoaz, care fac din Republica Dominicană un adevărat paradis tropical.

Santo Domingo găzduiește și Farul lui Columb, un mausoleu și muzeu construit în 1992, cu ocazia aniversării a 500 de ani de la descoperirea Americii. Farul atrage numeroși turiști care vin să descopere mai multe despre istoria bogată a acestei țări.

Citește și Ce se întâmplă în corpul tău dacă citești Biblia de 4 ori pe săptămână. Rezultatele unui studiu te vor convinge să aprofundezi Sfânta Scriptură!

Atracții naturale spectaculoase și o cultură bogată

Pe lângă simbolurile religioase și istorice, Republica Dominicană este cunoscută pentru frumusețile sale naturale. Aici se află cel mai mare lac din Caraibe, Enriquillo, situat la 39 de metri sub nivelul mării, fiind cel mai jos punct din orice insulă oceanică. Acesta adăpostește specii rare de crocodili și păsări, fiind o atracție unică pentru turiștii aventurieri.

De asemenea, țara se mândrește cu peste 55 de peșteri cu artă rupestră, veche de peste două milenii, care atrag pasionați de istorie și cultură. Pe lângă peisajele uluitoare, Republica Dominicană este cunoscută și pentru resorturile sale de lux, oferind o varietate de opțiuni pentru cei care caută relaxare, wellness sau distracție.

Republica Dominicană rămâne un loc special, nu doar datorită frumuseților sale naturale, ci și datorită legăturii profunde cu istoria și credința creștină, toate acestea fiind reflectate simbolic pe drapelul său.

Citește și Uită de Cuba sau Republica Dominicană. Insula superbă a Europei care te face să te simți ca în Caraibe, are un farmec cu totul aparte!

Parteneri
Ce etnie are, de fapt, Theo Rose. Jurata de la Vocea României a mărturisit fără perdea: „N-am ieșit cu fuste...”
Click.ro
Când se opresc ploile. Cum arată prognoza meteo după ce ploile torențiale au provocat inundații grave în estul României
Digi24
Poza cu vedeta GOALĂ la duș a scăpat pe net! Ce tatuaje INTIME are: S-au văzut TOATE
Vocea.biz
CUPLUL ANULUI în lumea mondenă! Și-a făcut iubită moldoveancă, mai tânără decât fiica lui! Avem imaginile! FOTO
Unica.ro
Ema Uta, acuzații grave la adresa fostului. Ce a enervat-o pe starletă
EVZ.ro
Dani de la Insula iubirii își caută iubită după despărțirea de Mădălina! Cum vrea să arate viitoarea parteneră. În ce relații a rămas cu Maria
Spynews
Ora de iarnă 2024. UE a luat decizia. Se mai schimbă ora în weekend?
Capital.ro
S-au despărțit cu mare scandal și abia acum au finalizat divorțul! Ce se va întâmpla cu fetițele lor după ce vedeta și-a acuzat soțul că le-a răpi
Avantaje
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
Mediaflux
Dani de la Insula iubirii își caută iubită după despărțirea de Mădălina! Cum vrea să arate viitoarea parteneră. În ce relații a rămas cu Maria
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
E scandal între ispita Mădălina și Dani Ungureanu de la Insula Iubirii. Ce acuzații grave îi aduce bărbatul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro