06 apr. 2024 | 19:57

Singura pasăre din lume care poate zbura înapoi. A fost văzută și în România, arată ca un “curcubeu”

Diverse
Singura pasăre din lume care poate zbura înapoi. A fost văzută și în România, arată ca un “curcubeu”
Pasărea care poate zbura înapoi

Știați că există o pasăre care poate zbura înapoi? Este o specie foarte rară de păsări și foarte mici. De multe ori sunt confundate cu insectele care zboară în jurul florilor.

Singura pasăre care poate zbura înapoi

Poate că unii dintre voi știți deja că este vorba despre păsările Colibri, care zboară cu o viteză amețitoare, atât de repede încât sunt confundate cu insectele.

De fapt, cercetătorii spun că zborul unei păsări Colibri seamănă mai mult cu cel al unei insecte, în comparație cu cel al unei păsări. Aceste păsări foarte mici pot rămâne în aer într-un punct fix, iar de acolo se pot deplasa în sus, în jos sau chiar înapoi.

Păsările colibri sunt singurele păsări din lume care pot zbura înapoi. Acest lucru se datorează faptului că această pasăre de dimensiuni foarte mici își bate aripile de până la 53 de ori pe secundă.

Cea mai rapidă specie de Colibri se numește Calliphlox amethystina și este capabilă să își bată aripile de 80 de ori pe secundă. Pe de cealaltă parte, specia Patagona gigas își bate aripile de doar 10-15 ori pe secundă.

De ce zboară păsările Colibri atât de repede

Păsările Colibri trebuie să rămână statice în aer în timp ce extrag nectarul din flori, lucru care poate fi realizat doar prin bătăile aripilor într-un ritm foarte alert.

Totodată, dacă stau prea mult timp în același loc, sunt o țintă ușoară pentru prădători, motiv pentru care trebuie să zboare foarte repede, în orice direcție, într-un timp cât mai scurt.

Acesta păsări sub capabile să genereze energie mai repede și să mențină o rată de zbor pe care niciun alt animal nu o poate egala, deoarece mitocondriile din celulele lor musculare funcționează de două ori mai repede decât cele ale mamiferelor.

Cu toate acestea, cu cât specia de colibri este mai mare, cu atât bătăile aripilor sunt mai lente. Chiar și designul aripilor este diferit față de cel al altor păsări.

Acestea au o formă de sabie și se leagă de corp doar prin articulația de pe spate. Datorită acestui lucru, pasările Colibri își pot roti aripile la aproape 180 de grade. Astfel reușesc să rămână în aer și să se deplaseze în jurul aceluiași punct central, chiar și în spate.

Parteneri
În ce stare se află Florin Piersic, după ultima operație. Actorul și-a petrecut Paștele în spital, iar medicii au făcut noi declarații
Redactia.ro
Ultimii condamnați la moarte de Ceaușescu, în perioada comunistă. Ce fapte au comis „Bachus” și Ion Pistol, doi dintre cei mai cunoscuți infractori din istoria României
Click.ro
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50 de ani, experții au aflat motivul
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Cea mai periculoasă melodie pentru șoferi. Riscul este foarte mare
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Se dă lege pentru românii din TRANSILVANIA. Noile măsuri vor deveni OBLIGATORII prin lege
Capital.ro
Românii au de așteptat mai bine de 40 de zile până vor primi pensia următoare! Când intră banii în luna iunie
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
DISPARE o categorie de PENSIE. Până CÂND poți depune ACTELE
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro