Cum trebuie să depozitezi legumele și care dintre ele trebuie să stea neapărat la congelator. Toate gospodinele știu acest truc ce le ajută în bucătărie. Poți să-ți ușurezi mai bine activitățile zilnice dacă faci asta. De asemenea, termini masa de prânz mult mai rapid decât înainte și cei din familie te pot ajuta în asta. Cum trebuie să procedezi și la ce detaliu trebuie să fii atent?
Există multe trucuri pe care gospodinele le știu deja pentru a-și ușura munca în bucătărie. De exemplu, poți să tai verdeața pentru ciorbă sau diverse mâncăruri cât mai mărunt, ulterior să pui totul în câteva recipiente sau pungi la congelator.
Când ajungi la pasul acesta în procesul de gătire, scoate de la rece cantitatea exactă de leuștean, mărar sau pătrunjel și adaugă totul în preparatul tău. De asemenea, trucul util care este de mare ajutor este legat de ceapă.
Majoritatea oamenilor au o sensibilitate în privința mirosului ei, iar deseori chiar și bucătarii de duminică plâng atunci când o curăță și o toacă. Dacă vei pune ceapa în conjelator preț de 10 minute înainte să o cureți, atunci nu vei mai avea nicio problemă.
Dacă vrei ca legumele să fie mai crocante, lasă-le în apă rece și adaugă o jumătate de cartof în apă. Poți face asta înainte de a prepara morcovi, țeină sau ridichi. Mulți se feresc să curețe usturoiul pentru că este un pas ce necesită răbdare.
Poți să desprinzi cățeii de usturoi și să îi pui într-un borcan pe care îl închizi. Scutură bine totul și vei reuși să cureți rapid ce ai nevoie. Dacă vrei să împiedici ciorba să curgă pe marginile oalei când va da în foc, pune o lingură de lemn mică deasupra oalei, pe orizontală. Lingura va împiedica spuma sau apa să se reverse și va da lichidul înapoi.