10 feb. 2020 | 15:58

Cum poți folosi bicarbonatul de sodiu în bucătărie. Trucuri pentru o mâncare gustoasă

Diverse
Cum poți folosi bicarbonatul de sodiu în bucătărie. Trucuri pentru o mâncare gustoasă
Cum poți folosi bicarbonatul de sodiu în bucătărie. Trucuri pentru o mâncare gustoasă

Fie că facem prăjituri, fie că vrem să facem o mâncare cât mai bună,bicarbonatul de sodiu este unul din incredientele care pot da savoare, atât prășiturilor cât și unei mâncăruri bine făcute.

Cum poți folosi bicarbonatul de sodiu în bucătărie

Bicarbonatului de sodiu este folosit cel mai des  în patiserie și cofetărie, unde intră în compoziția prafului de copt, dar mai poate fi folosit și ca înlocuitor al prafului de copt în bucătăriile „familiale” la prăjituri sau cozonac. Bicarbonatul de sodiu, dacănu știați mai poate fi folosit și la frăgezirea cărnii, de pui, sau, dacă vrei să folosești boabe de fasole mai fragede,poți face asta folosind o linguriță de bicarbonat de sodiu.

Cum poți folosi bicarbonatul de sodiu în bucătărie. Trucuri pentru o mâncare gustoasă

Cum poți folosi bicarbonatul de sodiu în bucătărie. Trucuri pentru o mâncare gustoasă

Dimineața, la micul dejun, de cele mai multe ori, vrem o mâncare ușoară și rapidă, astfel încercăm o omletă de ouă, dar dacă o vrem mai pufoasă, țineți minte, adăugați jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu la fiecare 3 ouă folosite. Dacă vă șitți cu probleme gastrice, e bine să folosiți bicarbonatul de sodiu la mâncărurile bazate pe tomate, deoarece reduce aciditatea din mâncare.

Trucuri pentru o mâncare gustoasă

  1. Amestecat cu oțet, gospodinele îl folosesc chiar în locul prafului de copt în bucătăriile „familiale” la prăjituri sau cozonac.
  2. Procesul de frăgezire al cărnii de pasăre poate fi ajutat și „grăbit” de o linguriță cu bicarbonat d sodiu în apa în care este fiartă.
  3. Boabele de fasole pot fi, de asemenea, frăgezite cu bicarbonat de sodiu pentru a deveni mai ușor digerabile.
  4. Orice omletă va ieși mai pufoasă dacă adăugați jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu la fiecare 3 ouă folosite.
  5. Albușurile se vor bate mai bine, și spuma va fi mai fermă dacă adaugi peste ouă un vârf de cuțit de bicarbonat pentru fiecare ou.
  6. Lasă legumele  intr-un litru de apă în care ai pus și o linguriță de bicarbonat. Acesta le va frăgezi, iar legumele se vor prepara mai rapid.
  7. Poți îndepărta  o mare parte din chimicalele regăsite pe fructe dacă le speli în apa cu bicarbonat de sodiu. Proporțiile sunt de o linguriță bicarbonat la un litru de apă.
Parteneri
Cine este soția lui Mihai Gâdea. Agatha Kundri este discretă în ceea ce privește viața sa
Redactia.ro
Povestea de dragoste care a declanşat „scandalul secolului XX” la Hollywood. Ingrid Bergman și-a părăsit familia pentru Roberto Rossellini
Click.ro
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum s-a afișat fiica Ralucăi Moianu cu soțul ei. Mara a uimit pe toată lumea când a anunțat că e gravidă la 19 ani, cu un bărbat mai în vârstă
Unica.ro
Se întâmplă foarte rar. Zi cu noroc pentru toate zodiile
EVZ.ro
Ce beneficii pentru sănătate are laptele de bivoliță. De ce ar trebui să îl consumi mai des 
Spynews
Amendă de 3.000 de lei pentru românii care stau la bloc. Proprietarii de apartamente au interzis. Muți fac asta pe ascuns
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
Alimentele care îți reglează glicemia. Vei observa o îmbunătățire majoră
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Doi concurenți au ajuns la eliminare, la Chefi la cuțite. Cine a fost salvat cu amuleta și cine a ieșit
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro