Singura femeie care poartă prenumele România. Surpriză: cine a botezat-o așa

Singura femeie care poartă prenumele România. Surpriză: cine a botezat-o așa
Singura femeie care poartă prenumele România. Surpriză cine a botezat-o așa

Singura femeie care poartă prenumele de România a împlinit 80 de ani. Femeia știe că este o persoană unică pentru că nimeni nu s-a mai gândit să-și boteze urmașii cu numele țării noastre. De aceea, visul României de 80 de primăveri este ca după dispariția sa, prenumele să-i fie dus mai departe. Cum în propria familie nu există o urmașă care să-i poarte numele, România a găsit o altă soluție. Își dorește să boteze o fată care să-i poarte numele.

Singura femeie care poartă prenumele România a fost botezată de un cap încoronat

În 1940, cu puține luni înainte de renunța la domnie, Regele Carol al II-lea al României a primit o scrisoare neobișnuită. Un cetățean obișnuit îl ruga să-i boteze fiica. Omul nostru avea o familie numeroasă, însă avea de gând să-i dea un nume special fetei. S-a gândit să o numească România, asemenea țării în care trăia. Ideea i-a surâs monarhului, care a răspuns invitației și i-a botezat copilul omului.

Astfel a apărut România. Nu țara, ci fetița care acum a ajuns o doamnă venerabilă cu un nume pe cât de special, pe atât de frumos. România Matcașu este născută pe 30 iulie 1940, iar prenumele ales de tatăl ei i-a fost ca o adevărată emblemă, Oamenii care au cunoscut-o de-a lungul timpului pe România au fost fascinați de acest lucru.

Inclusiv în momentul căsătoriei, tânăra de atunci a fost rugată să-și repete numele. Ofițerul stării civile a crezut că este o glumă, dar actul de identitate i-a dovedit contrariul. Pe viitoarea doamnă Matcașu o chema România.

România se trage dintr-o familie nevoiașă

Respectabila doamnă a povestit ce copilărie grea a avut. Părinții săi au avut 16 copii, iar viața a fost foarte dură pentru ei.

”Eram sărmană, proveneam dintr-o familie cu 16 copii. Vreme de război, așa că tata i-a scris Regelui Carol al II-lea, dacă poate să mă boteze. Majestatea Sa a fost de acord, așa că mi-a dat prenumele România”, a declarat România Matcașu.

Deși nu are vreun nume de sfânt, României îi place să considere Ziua Națională a țării și ziua sa de nume. De-a lungul timpului, așa-zisa onomastică a fost și pe 23 august sau 10 mai. Acum, doamna România „face cinste” pe 1 Decembrie, informează adevărul.ro. Marea sa dorință este ca acest prenume să nu se piardă. Singura femeie care poartă prenumele România își dorește să boteze o fetiță cu același prenume ca al său. O altă Românie mai tânără, care să ducă numele patriei alte decenii de-acum înainte.