30 mart. 2021 | 11:40

Simulare Evaluarea Națională 2021, proba la Matematică. Grila de corectare, răspunsuri, barem

Evaluare Națională 2021
Simulare Evaluarea Națională 2021, proba la Matematică. Grila de corectare, răspunsuri, barem
Baremul testelor la matematică la Simulare Evaluarea Națională 2021

Simulare Evaluarea Națională 2021. Marți, 30 martie 2021, a avut loc simularea pentru Evaluarea Națională la matematică. Testele au fost concepute sub formă de grilă, bazate pe celebrele teste PISA. Ca și în cazul simulărilor la Limba și Literatura Română, examenele au început la ora 9:00. Aproximativ 6.120 de elevi din 149 de unități de învățământ au participat la aceste simulări.

Simulare Evaluarea Națională 2021, proba la Matematică. Teste grilă pentru clasele a VIII-a

Ca și în cazul examenului de simulare pentru Limba și Literatura Română, elevii claselor a VIII-a, la nivel național, au participat marți, 30 martie, la simulările la matematică. Examenele, conform Ministerului Educației, s-au bazat pe o nouă programă.

Conform acestora testele elaborate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, s-au bazat pe formula testelor PISA, teste grilă, destul de complicate. Din oficiu s-au dat 10 puncte la aceste teste.

Baremul testelor la matematică

Baremul de corectare a acestora se va face pe cele trei părți ale testului propriu-zis. Primele două părți alte testului de la Simulare Evaluarea Națională 2021, proba la Matematică, sunt grilă, cel de-al treilea fiind bazat pe rezolvarea unor probleme de geometrie.

”Ca structură avem tot 3 părți, dar față de anul trecut primele două părți sunt de tip grilă. Anul trecut era doar prima parte grilă. Elevul nu trebuie decât să încercuiască, nu să facă rezolvarea. Asta l-ar ajuta destul de mult. Poate de asta au dat mai multe exerciții. Cu primele două părți elevul, cu cele 10 puncte din oficiu, doar încercuind ceva poate face nota 7. Nu pot să zic că a scăzut nivelul, dar într-adevăr se poate ajunge la nota de 7 mult mai ușor ca înainte. La partea a treia trebuie să redacteze soluțiile, iar acolo sunt 6 probleme, fiecare cu două părți – a și b, deci destul de mult.

La partea a treia, avantajul este că are deja desenate figurile. Un elev bun sunt convins că rezolvă într-o oră și un pic, dar asa-zișii analfabeți functionali… Se apropie de testele internaționale. Dacă vrei să iei peste 9,50 trebuie să muncești. La partea a treia avem 6 intrebari de cate 5 puncte fiecare – a mic e foarte ușor, b mic e putin mai dificil, cu 3 puncte. In principiu, acele b-uri sunt mai dificile. Să zicem că peste 9 se ia mai greu un pic. Geometria face diferența. Este normal ca cei care vor să ia peste nota 9 să fie mai pregătiți.”, a declarat Aurel Bârsan, profesor la Colegiul Național „Doctor Ioan Meșotă” din Brașov.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Noi dezvăluiri bombă! Generalii Coldea și Dumbravă cereau 720 de mii de euro pentru a-i optimiza sentința lui Hideg
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de 5.000 de lei
Capital.ro
Doctor Cezar dezvăluie adevărul despre mitul celor 10.000 de paşi: "Trebuie să acționăm și celelalte lanțuri kinetice"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro