Evaluarea Națională 2019, faza simulării: mai mulți elevi au primit subiecte din 2018

Evaluarea Națională 2019, faza simulării: mai mulți elevi au primit subiecte din 2018
Elevii din Răchitoasa au primit subiectele de anul trecut la Simularea Evaluării Naționale 2019

Au mai rămas 3 zile până la afișarea rezultatelor obținute la Simularea Evaluării Naționale 2019, iar problemele din sistemul de învățământ încep să iasă la suprafață. Cei care au de suferit sunt, ca de obicei, elevii. Un deputat PNL susține că mai mulți elevi au primit la proba de matematică subiectele din 2018.

Tudorița Lungu, deputat PNL de Bacău, a sesizat Inspectoratul Școlar Județean cu privire la faptul că elevii din clasele a VII-a și a VIII-a au primit subiectele din 2018 la proba de matematică desfășurată în urmă cu o săptămână. Este vorba despre școlile din comuna Răchitoasa, județul Bacău.

Proba la matematică a fost susținută pe 12 martie și este greu de crezut că se mai poate face ceva pentru a îndrepta eroarea comisă în cele trei zile rămase până la afișarea rezultatelor. Este greu de înțeles nu doar cum s-a ajuns ca elevii din Răchitoasa să susțină o teză primind subiectele din urmă cu un an, ci și cum de nu au sesizat eroarea profesorii care i-au supravegheat. Sau, dacă au sesizat, de ce nu au semnalat din timp problema.

Parlamentarul a sesizat ISJ Bacău cu privire la eroarea comisă la Evaluarea Națională

Deputatul Tudorița Lungu a adus în atenția publicului situația de la școlile din Răchitoasa prin intermediul unui comunicat de presă remis agenției de presă Agerpres, în care a precizat că a sesizat Inspectoratul Școlar Județean cu privire la situație.

„Pentru că situaţia prezentată este de o gravitate extremă, m-am adresat inspectorului general şcolar Florin Lazăr, căruia i-am cerut să analizeze situaţia reală din teren, să facă o anchetă în acest caz şi să-mi comunice, în cel mai scurt timp posibil, dacă sesizarea se confirmă. În caz afirmativ, va trebui să aflăm şi care sunt măsurile pe care le va lua Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău”, a precizat parlamentarul în comunicat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI