Simona Halep, veste excelentă la Roland Garros. A fost făcut anunțul oficial

Simona Halep, veste excelentă la Roland Garros. A fost făcut anunțul oficial
Simona Halep, veste excelentă la Roland Garros. A fost făcut anunțul oficial

Simona Halep este privită ca având prima șansă la câștigarea Roland Garros-ului, în special după ce învingătoarea de anul trecut, australianca Ashleigh Barty, a precizat că nu va fi prezentă anul acesta a Openul Franței.

Simona Halep, veste excelentă la Roland Garros

Astfel, casele de pariuri îi acordă Simonei cota 6 la câștigarea Grand Șlam-ului pe care și l-a adjudecat și în 2018. De asemenea, următoarea jucătoare în topul favoritelor este Serena Williams, cu cota 10, în timp ce Kiki Bertens, Garbine Muguruza și Bianca Andreescu au primit cota 12.

Iată cotele pentru câștigătoarea Roland Garros 2020

  • Simona Halep 6
  • Serena Williams 10
  • Kiki Bertens 12
  • Garbine Muguruza 12
  • Bianca Andreescu 12
  • Naomi Osaka 15
  • Elina Svitolina 18
  • Angelique Kerber 18
  • Cori Gauff 18
  • Karolina Plișkova 20

În intervalul 27 septembrie – 11 octombrie este perioada în care se va desfășura Roland Garros. De menționat este că anul trecut, Grand Șlam-ul de la Paris a fost câștigat de Ashleigh Barty, după o finală cu Marketa Vondroușova.

Simona Halep este privită ca având prima șansă la câștigarea Roland Garros-ului
Simona Halep este privită ca având prima șansă la câștigarea Roland Garros-ului

Ce a declarat Hagi despre Simona Halep

Despre parcursul Simonei Halep a vorbit și Gică Hagi, tot originar din județul Constanța. El a vorbit pentru Sports Festival, spunând că ea a ajuns la maturitatea sportivă, iar asta îi permite ei să abordeze cu lejeritate meciurile din primele tururi ale turneelor.

„Ştiam că Simona este foarte ambiţioasă. Vedeam marja de progres. Ea în fiecare zi a devenit mai bună. E o sportivă care s-a dedicat şi toţi tinerii trebuie să ia de la ea ambiţia care a făcut-o să ajungă numărul 1. Să rămâi atât timp numărul 1… Chiar dacă nu era prototipul acela de atlet mare şi înalt, ea a ştiut să îşi exploateze atuurile pe care le are. Iar acum a ajuns la maturitate. Aşa cum am mai spus şi i-am spus şi ei, ea până în semifinale joacă meciuri amicale. Pentru ea meciurile oficiale încep din semifinale”, a precizat Gică Hagi despre Simona Halep.

Simona Halep s-a născut pe data de 27 septembrie 1991, în  Constanța. Ea este o jucătoare de tenis din România care a atins prima poziție în clasamentul mondial WTA, în două rânduri, între 2017 și 2019. De asemenea, a ocupat această poziție timp de 64 de săptămâni, fiind din acest punct de vedere a zecea din istoria tenisului în clasamentul longevității ca lider al circuitului. Simona Halep a încheiat anii 2017 și 2018 pe primul loc în lume în clasamentul WTA. În prezent, Simona Halep se află pe locul 2 mondial.

Simona Halep a câștigat turneele de Grand Slam de la Roland Garros (2018) si Wimbledon (2019). Simona Halep a fost desemnată Jucătoarea Anului 2018 de WTA,