21 mart. 2019 | 13:36

Simona Halep și toți antrenorii ei. Câți a avut de-a lungul carierei

Știri generale
Simona Halep și toți antrenorii ei. Câți a avut de-a lungul carierei
FOTO: Instagram Simona Halep

Simona Halep abordează turneul de la Miami din postura de număr 3 în clasamentul WTA. Constănțeanca are un nou antrenor, pe Daniel Dobre, alături de care a mai lucrat în trecut. Cariera sportivei a fost clădită, de-a lungul timpului, de mai mulți antrenori, iar Simona a ajuns să câștige 18 turnee WTA până la vârsta de 27 de ani, dintre care unul de Grand Slam.

Cel care a învățat-o pe Simona Halep cum se ține o rachetă de tenis în mână a fost antrenorul Ioan Stan, care a pregătit-o încă de la o vârstă fragedă, timp de doi ani. Acesta a povestit că a văzut-o pentru prima dată pe Simona când sportiva avea 4 ani și venea cu mama ei să își ia fratele de la terenul de tenis. Ioan Stan și-a dat seama că are în față o viitoare campioană și le-a cerut părinților ei să o aducă la tenis.

Antrenorul a apreciat-o foarte mult pe Simona, despre care a mai spus că era foarte harnică și nu ieșea din cuvântul lui. După despărțirea de Ioan Stan, Halep i-a mai avut ca antrenori pe Nicușor Ene, Daniel Dragu, Liviu Panait și Radu Popescu (la nivel de junioare), dar și pe Sever Dron.

Un fost antrenor i-a recomandat Simonei Halep să își ia psihologul în turnee

Nicușor Ene este un alt antrenor care a pregătit-o pe Simona în vremea junioratului și care în 2015 i-a recomandat Simonei să își ia psihologul cu ea în turnee. Acesta a dezvăluit că sportiva, clasată la acea vreme pe locul 3 WTA, avea probleme când juca sub presiune și începuse să vorbească la telefon cu un psiholog. Declarațiile au fost făcute după semifinala turneului de la Roma, când Simona a câștigat primul set în fața spanioloaicei Carla Suarez Navarro, dar a pierdut meciul, după ce mai întâi s-a enervat și a rupt o rachetă de tenis.

Halep, pregătită de fostul antrenor al lui Kim Klijsters

În 2013, Simona Halep a fost pregătită de 3 antrenori: Firicel Tomai, Andrei Mlendea și Adrian Marcu, pentru ca în 2014 să intre pe mâna primului antrenor străin din cariera ei. Constănțeanca a început pregătirile alături de Wim Fissette, belgianul care le-a mai antrenat pe Kim Klijsters și Sabine Lisicki și de care Halep s-a despărțit după numai un an de colaborare. Sportiva s-a declarat dezamăgită după ce i-a trimis un mesaj de mulțumire lui Fissette, iar acesta nu i-ar fi răspuns.

A urmat Victor Ioniță, fostul antrenor al Soranei Cârstea, de care Simona a ales să se despartă cu doar câteva zile înaintea turneului de la Wimbledon din 2015. În presă s-a scris la vremea respectivă că motivul rupturii dintre cei doi a fost comunicarea precară. Locul lui Ioniță a fost luat imediat de Daniel Dobre, antrenor care nu avea experiență la nivel înalt la acea vreme și care a fost trecut secund după numirea lui Darren Cahill.

Darren Cahill, „motorul” Simonei Halep la Roland Gaross

Australianul Darren Cahill a reușit să facă pentru Simona Halep ceea ce niciun alt antrenor nu a putut: a ajutat-o să se concentreze mai bine și să facă mult mai bine față presiunii, problemă care o împiedica de mult timp să câștige o finală de Grand Slam. În tot acest timp, sportiva din Constanța l-a avut ca secund pe Andrei Pavel, de care s-a despărțit în 2018, după un an de colaborare.

Cu Darren Cahill antrenor, Simona Halep a reușit să câștige primul turneu de Grand Slam din carieră, în 2018, la Roland Garros, după o finală dramatică împotriva americancei Sloane Stephens. Românca a pierdut primul set cu 3-6 și a fost condusă în setul 2 cu 2-0, dar a reușit să revină și să se impună cu 6-4. În setul decisiv, Simona s-a distrat cu Sloane și a depășit-o cu 6-1, reușind să își îndeplinească un vis, acela de a câștiga trofeul Roland Garros.

Simona Halep s-a despărțit de Darren Cahill în toamna anului 2018, australianul anunțând că vrea să se retragă din activitate timp de un an pentru a putea fi mai aproape de familie. Simona se afla în acel moment pe locul 1 în clasamentul WTA și avea lumea la picioare.

Pentru o perioadă, Simona nu a avut niciun antrenor. A colaborat pentru puțin timp cu Thierry Van Clemput, care a însoțit-o la turneul de la Doha, dar la care a renunțat.

Simona Halep are din nou antrenor

Zilele trecute, Simona a decis să îl numească pe Daniel Dobre în funcția de antrenor principal, motivându-și decizia prin conexiunea pe care o simte cu cel care a mai colaborat și în trecut. „Am mai lucrat cu el înainte, așa că mă cunoaște foarte bine și sunt fericită că este în echipa mea. Am încredere în el și am avut o colaborare bună în trecut. Cred că cel mai important lucru este că mă simt bine cu el și avem o conexiune foarte bună”, a spus Simona.

Daniel Dobre are 50 de ani și începe activitatea de antrenor al Simonei Halep la turneul de la Miami. După Revoluția din 1989, Dobre a  renunțat la cariera de jucător de tenis pentru a deveni antrenor. Un an mai târziu a plecat în Turcia, unde a lucrat ca antrenor de tenis. Mai târziu și-a deschis o școală de tenis în Austria, iar ulterior a plecat în Germania, unde a pus bazele unei academii e tenis. Revenit în România, a lucrat pentru clubul de tenis al lui Dinu Pescariu.

Digisport.ro
Răsturnare de situație în cazul Simonei Halep
Stirile PROTV
Ce au găsit cercetătorii sub „ghețarul Apocalipsei”. Indică un potențial dezastru pentru întreaga planetă
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Sorin Bontea, juratul de la MasterChef, n-a prea trecut pe la școală: Am citit câteva cărți
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cum este raiul în realitate: relatarea unui reputat neurochirurg care a intrat în comă. „A fost dovada incontestabilă a realității experienței mele”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Serialul care face furori în toată lumea. Declarații exclusive ale actorilor
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Cutremur în România. Victor Ponta a primit verdictul. Ce au ordonat judecătorii
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
A ÎNCEPUT a DOUA RECALCULARE! MARIUS BUDĂI anunță ce ADEVERINȚE TREBUIE ADUSE
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro