Simona Halep, umilită în Australia. Ce a pățit românca, este grav de tot

Simona Halep, umilită în Australia. Ce a pățit românca, este grav de tot
Simona Halep, umilită în Australia

Simona Halep a fost eliminată de Ekaterina Alexandrova, scor 2-6, 1-6, în sferturile de finală de la Gippsland Trophy. Înfrângere în 60 de minute. Românca a întâmpinat probleme medicale în meci și a cerut intervenția trainer-ului.

Simona Halep, eliminată de la Gippsland Trophy de Alexandrova. A cerut intervenția trainer-ului în primul set

Halep a început bine confruntarea, câștigând primele două game-uri ale sfertului, apoi a devenit de nerecunoscut. O explicație ar putea fi constituită de problemele medicale pe care le-a acuzat spre finalul primului set, când a cerut intervenția trainer-ului. Sportiva noastră a pierdut următoarele 9 game-uri și a cedat în final, după doar 60 de minute de joc cu Alexandrova, la scorul 2-6, 1-6.

La scorul 5-2 pentru rusoaică, Halep a cerut ajutor, cel mai probabil pentru durerile la spate deja știute. Accidentarea nu a fost cauzată de un anumit schimb, iar o cauză punctuală nu a putut fi identificată în timpul confruntării. Cert este că sportiva a început spre finalul primului set să cedeze ușor punctele, fără a mai forța. Din tribune s-a observat o îngrijorare mare pe fețele antrenorilor Darren Cahill și Artemon Apostu-Efremov.

E OUT de la Gippslnd Trophy

Campioana noastră era cap de serie numărul 1 la Gippsland Trophy. Ea a avut primul tur liber, iar în cel de-al doilea a trecut fără probleme de rusoaica Anastasia Potapova, scor 6-4,6-4. Simona a eliminat-o în optimile de finală pe Laura Siegemung, scor 6,2, 6-4. Cea care a schimbat seria de câștiguri a fost Alexandrova, care a eliminat-o în optimi pe Iga Swatek, campioană de la Roland Garros, scor 6-4, 6-2.

Istoricul întâlnirilor dintre Halep și Alexandrova

Simona Halep și Ekaterina Alexandrova s-au mai întâlnit de două ori în circuitul WTA, de fiecare dată pe hard, ambele în 2019. Românca a câștigat în șaisprezecimi la Cincinnati, scor 3-6, 7-5, 6-4. Rusoaica a reușit să se răzbune o lună mai târziu, în aceași fază a competiției, dar la Beijing, unde scorul a fost 6-2, 6-3. Așadar, acum, Alexandrova are 2-1 în confruntările cu Halep.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI