Simona Halep se poate umple de bani la Australian Open. Ce premii pun la bătaie organizatorii

Simona Halep se poate umple de bani la Australian Open. Ce premii pun la bătaie organizatorii
Simona Halep este deja pe locul 3 în topul feminin „all-time” al câștigurilor obținute doar din tenis, cu 38 de milioane de dolari

Simona Halep se poate umple de bani la Australian Open. Fostul lider mondial va debuta în noul sezon la turneul WTA 250 din Melbourne, ce va avea loc între 4-9 ianuarie. Apoi, va lua startul în competiția de la Sydney, 10-15 ianuarie. Între 17-30 ianuarie, Simona Halep se va lupta pentru glorie, dar și premii consistente în cadrul Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Simona Halep se poate umple de bani la Australian Open

Simona Halep se poate umple de bani la Australian Open. Fostul lider mondial se pregătește pentru debutul în noul sezon. Românca va participa, mai întâi, la turneul Melbourne Summer Set, de categorie WTA 250, ce va avea loc între 4-9 ianuarie.

După aceea, Simona Halep va fi prezentă la Sydney, la Sydney Tennis Classic, turneu WTA 500, în perioada 10-15 ianuarie. Ambele competiții vor pregăti participarea la Australian Open, primul Grand Slam al anului. Acesta se va desfășura la Melbourne, în perioada 17-30 ianuarie.

Numărul 10 mondial va conduce o adevărată „armadă” românească formată din 13 jucătoare, în marea competiție din Australia.  Pe tabloul principal se află deja 5 sportive: Simona Halep (20 WTA și 295 la dublu), Sorana Cîrstea (38 WTA), Irina-Camelia Begu (60 WTA), Jaqueline Cristian (71 WTA) şi Elena Gabriela Ruse (85 WTA). Încă 6 sportive vor lupta mai întâi în calificările probei de simplu, iar două jucătoare, Raluca Olaruși Monica Niculescu, vor participa doar în proba de dublu feminin.

Ce premii pun la bătaie organizatorii

Simona Halep a câștigat deja, doar din tenis, aproape 38 de milioane de dolari, ceea ce o plasează pe locul 3 în clasamentul „all-time” al jucătoarelor de tenis. Dar Australian Open este o șansă uriașă de a-și rotunji substanțial veniturile.

Suma totală a premiilor de la Australian Open 2022 va fi de 75 de milioane de dolari australieni, echivalentul a 54,4 milioane dolari americani, au anunțat organizatorii competiției, conform totalsportal.com. O creștere cu 4,5 % față de premiile oferite la ediția de la începutul acestui an.

Dacă ar câștiga proba de simplu, Simona Halep ar primi simplu un cec de 3,19 milioane de dolari, aceeași sumă fiind prevăzută și pentru învingătorul probei masculine. Finaliștii vor fi recompensați cu 2,2 milioane de dolari australieni, aproximativ 1,59 milioane de dolari americani, iar semifinaliștii vor câștiga exact jumătate din această sumă, adică aproape 800.000 de dolari americani.

Simona Halep, dar și celelalte patru românce deja prezente pe tabloul principal, vor primi, doar pentru apariția în primul tur, suma de 65.000 de dolari USD. Este ceea ce pot obține și cele 6 jucătoare din România ce vor lupta mai întâi în calificări.

Oricum, simpla prezență în turul 1 al calificărilor asigură sportivelor suma de 24.000 de dolari australieni, aproximativ 17.000 de dolari americani. Câștigătorii probelor de dublu masculin și feminin se for îmbogăți cu 800.000 de dolari australieni, adică 580.000 de dolari americani. În fine, perechea ce se va impune la dublu mixt va fi recompensată cu „doar” 190.000 de dolari australieni, adică aproape 138.000 de dolari USD.