29 iul. 2021 | 16:47

Simona Halep sare în apărarea sportivelor cu probleme emoționale: „Am simțit-o pe pielea mea”

Sport
Simona Halep sare în apărarea sportivelor cu probleme emoționale: „Am simțit-o pe pielea mea”
Simona Halep sare în apărarea sportivelor cu probleme emoționale: „Am simțit-o pe pielea mea”

Simona Halep sare în apărarea sportivelor cu probleme emoționale. Naomi Osaka, Emma Răducanu, Simone Biles. Pe toate le unește un lucru: au abandonat întrecerea din cauza presiunii psihice căreia nu i-ai mai făcut față. Simona Halep a mărturisit că a trecut ea însăși prin momente depresive și că a lucrat cu un psiholog pentru a face față presiunii resimțite de un sportiv de top.

Simona Halep sare în apărarea sportivelor cu probleme emoționale

Simona Halep sare în apărarea sportivelor cu probleme emoționale, Nipona Naomi Osaka s-a retras de la Roland Garros motivând probleme emoționale  – depresie, anxietate – în relația cu presa. Ea nu a participat nici la Wimbledon, iar la Jocurile Olimpice a fost eliminată încă din turul 3. Tânăra Emma Răducanu, senzația de anul acesta de la Wimbledon a clacat în partida din optimi. Jucătoarea engleză cu origini române a acuzat probleme de respirație, dar mulți au recunocut simptomele unui atac de panică.

La Jocurile Olimpice de la Tokio, campioana olimpică la gimnastică, americana Simone Biles, s-a retras din concursul pe echipe după ratarea unei sărituri. „După mai multe investigații medicale, Simone Biles s-a retras din finala de la individual compus la Jocurile Olimpice de la Tokyo, pentru a se concentra asupra sănătății mintale”, a anunțat federația americană. Biles, cvadruplă campioană olimpică în 2016, a abandonat lupta și la finalele de la individual compus și pe aparate.

„Am simțit-o pe pielea mea”

Obișnuită cu „aerul tare” al performanței din postura de sportivă de top, Simona Halep a declarat că le înțelege pe sportive. Numărul 10 WTA a mărturisit că s-a confruntat ea însăși cu probleme emoționale cauzate de presiunea situației în care se afla.

Este o mare problemă, eu am simţit-o ani de zile. În 2014, am simtiţ-o cel mai mult, pentru că eram la început, nu ştiam cum să gestionez toate turneele, succesul pe care-l aveam. Este o încărcătură emoţională săptămână de săptămână ca să fii în top şi sunt de acord cu ele (n.r. – Biles şi Osaka) că poate unii sportivi nu reușesc să gestioneze aceasta presiune.

Presiunea este epuizantă la un moment dat, simţi că nu mai ai putere să duci, să te antrenezi, trebuie să rezişti un meci întreg, turneu după turneu. Performanţa este foarte grea, din punctul meu de vedere, dar dacă ai dorinţă şi dacă accepţi tot ce ţi se întâmplă, chiar şi eşecul, consider că de la turneu la turneu, eşti mult mai puternic”, a declarat Simona Halep pentru Antena Sport.

Antrenorul Darren Cahill a dezvăluit, acum câțiva ani, că Simona Halep lucrează cu psihologul sportiv american Alexis Castorri. Aceasta îi mai ajutase pe alți mari campioni ca Ivan Lendl și Andy Murray.

Eu am lucrat pe această parte şi nu pot să spun că am avut momente atât de depresive sau atât de grele să le pot gestiona, dar am trecut şi eu prin multe stări emoţionale negative. Pe parcursul anilor am înţeles că trebuie să lupt cu ele şi să accept ceea ce îmi vine şi de aceea am devenit mai puternică şi mental pe teren şi în afara terenului”, a mai spus Simona Halep, conform sursei citate.

Simona Halep se bucură, în această perioadă, de relația sa cu Toni Iuruc. Cei doi s-au logodit, iar săptămâna trecută au organizat o petrecere specifică machedonilor pentru a sărbători acceptarea cererii în căsătorie de către familia viitoarei mirese.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro