Simona Halep, prima reacție după ce și-a demis antrenorii: „Așa am simțit că e mai bine”

Simona Halep, prima reacție după ce și-a demis antrenorii: „Așa am simțit că e mai bine”
Simona Halep va evolua în perioada următoare fără să se bazeze pe colaborarea cu vreun antrenor

Simona Halep, prima reacție după ce și-a demis antrenorii. Jucătoarea din Constanța i-a concediat pe Adrian Marcu și Daniel Dobre după Australian Open, unde românca a fost eliminată în optimile de finală. Numărul 22 WTA a rămas, deocamdată, fără un tehnician în preajma sa. Simona Halep a confirmat despărțirea de cei doi antrenori români, dar a și infirmat orice negociere cu polonezul Piotr Sierzputowski, fostul antrenor al Igăi Swiatek.

Simona Halep, prima reacție după ce și-a demis antrenorii

Simona Halep, prima reacție după ce și-a demis antrenorii. Eșecul din optimile de finală de la Australian Open în fața franțuzoaicei Alize Cornet, nu i-a picat deloc bine fostului lider mondial.

Simona Halep n-a stat pe gânduri și a decis să încheie colaborarea cu cei doi antrenori români, Adrian Marcu și Daniel Dobre. Imediat după aceasta, presa a anunțat că favorit pentru preluarea atribuțiilor de tehnician ar fi polonezul Piotr Sierzputowski, fostul antrenor al Igăi Swiatek, câștigătoarea de la Roland Garros în 2020.

Între timp, a apărut informația că Simona Halep l-a concediat după doar 48 de ore pe Willam Birău. Birău fusese angajat inițial de româncă să-i fie sparring-partner la turneele din Dubai și Doha la care soția lui Toni Iuruc urmează să participe în această lună. Motivul deciziei renunțării la înțelegerea cu Birău ar fi fost tocmai înțelegerea cu polonezul Piotr Sierzputowski, care ar fi urmat să o însoțească la competițiile din Golf pentru o perioadă de testare a relației profesionale cu Halep.

„Așa am simțit că e mai bine”

Simona Halep a explicat, pentru prima oară în mod public, motivele despărțirii profesionale de Adrian Marcu și Daniel Dobre. Ea a confirmat încetarea colaborări cu cei doi, dar a afirmat că totul s-a petrecut în condiții absolut civilizate, fără să existe vreo ceartă între ei. Soția lui Toni Iuruc a mai adăugat că, deocamdată, vrea să-și asume responsabilitatea pregătirii pe cont propriu.

„Confirm că m-am despărțit de domnul Marcu și de domnul Dobre, dar n-aș vrea să discut de ce am ales așa. Nu ne-am certat. Nimic de genul acesta. Suntem și rămânem în continuare prieteni. Așa am simțit eu că e mai bine pentru mine.

Nu am antrenor și nu caut în momentul acesta. E o perioadă în care vreau să-mi asum responsabilitatea și să mă dezvolt ca persoană”, a spus Simona Halep, pentru Treizecizero.ro.

De asemenea, Simona Halep a infirmat orice discuție cu antrenorul polonez Piotr Sierzputowski. De altfel, fostul tehnician al Igăi Swiatek negase el însuși orice contact cu românca în vederea preluării postului de antrenor.

„E fals cu antrenorul polonez, niciodată nu am vorbit cu el”, a mai spus Simona Halep, conform sursei citate

În ultimele zile, Halep s-a antrenat împreună cu Horia Tecău, cei doi având o strânsă legătură de prietenie. Fără antrenor, pentru Simona Halep urmează participările la turneele de la turneele de la Dubai, 14 – 19 februarie, și Doha, 20 – 26 februarie. Cel mai probabil, ea va fi însoțită acolo doar de preparatorul fizic, Theo Cercel și de maseurul Alexandru Tănase.