Simona Halep oferă salarii colosale. Darren Cahill ar încasa o avere, în fiecare săptămână

Simona Halep oferă salarii colosale. Darren Cahill ar încasa o avere, în fiecare săptămână
Simona Halep oferă salarii mari staff-ului său

Turneele de tenis importante aduc câștiguri substanțiale jucătorilor participanți. În afară de premiile în bani, cei aflați în top cinci mai primesc și alte sume. Aceste sume, conform unor relatări, se numesc garanții de participare. Simona Halep, aflată încă în top cinci, este recunoscută ca un sportiv care-și plătește staff-ul cu bani mulți. Unii dintre acești bani vin și din aceste garanții de participare.

Turneele de Grand Slam plătesc garanții de participare

Banii proveniți din turneele mari vin odată din câștigurile puse la bătaie, dar și din așa-numitele garanții de participare. Jucătorii profesioniști de tenis sunt plătiți prin intermediul a 6 surse de venit diferite.

Sunt plătiți prin premii în turneu, garanții de participare, oferte de sponsorizare și sponsorizări, taxe de expoziție, bonusuri și oferte de tenis de club. Clasamentul, naționalitatea și popularitatea jucătorilor vor determina cât de mult vor fi plătiți din fiecare sursă.

Cei mai buni jucători primesc niște cecuri mari când vine vorba de aceste garanții. Jucătorii de top precum Federer, Nadal și Djokovic au deja atât de multe puncte de clasare încât au foarte puține stimulente pentru a juca turnee ATP mai mici.

Cu toate acestea, fiecare director de turneu visează și speră să aibă acești jucători principali în turneele lor, deoarece sunt capabili să vândă mai multe bilete și să câștige mai mulți bani. Pe scurt, de fiecare dată când organizația unui turneu solicită unui jucător de tenis să joace un turneu în care jucătorul respectiv nu va însuma o mulțime de puncte, organizația turneului plătește garanții de participare jucătorului.

Deoarece jucătorul câștigă acum bani, el sau ea are un stimulent pentru a participa la turneu. Jucătorii care se clasează între locurile 30 și 50 ar putea primi astfel de garanții pentru a juca la turnee de challenger, dar veniturile lor vor fi mult mai mici.  Simona Halep, alături de alți jucători de top cinci, ca cei menționați anterior, primește și ea astfel de garanții de participare.

Simona Halep oferă salarii mari staff-ului său

Se știe că jucătoarea noastră a avut câștiguri substanțiale în urma participării sale la turneele de tenis. În acest context salariile oferite de sportivă staff-ului său, spun sursele, sunt foarte mari.

Dacă ținem cont doar de faptul că Darren Cahill, antrenorul momentului, este în staff-ul Simonei, ne-am putea face o imagine. Conform fostului tenisman Mihai Rusu, Simona Halep i-ar plăti lui Cahill aproximativ 10.000 de dolari pes ăptămână.

Asta ar însemna pe sezon 1 milion de dolari încasați de acesta de la Simona Halep. Același fost tenisman, actualmente antrenor în Germania, Mihai Rusu a vorbit și despre banii proveniți din garanțiile de participare.

”Din ceea ce știu eu, garanția de participare a fetelor din Top 5 se duce la 100.000 – 150.000 de dolari. Iată că dintr-un foc Simona își plătește echipa numai din garanțiile de participare. Fără a pune la socoteală premiile care vin din turul I, turul 2, dacă ajunge în semifinală sau finală. Deci nu e nicio problemă financiară aici!

Din informațiile mele, salariile atât în ATP, cât și în WTA sunt între 500 de euro de euro, până la 15.000 de euro pe săptămână! Iar contractele se fac în funcție de numărul de săptămâni în care jucătoarea este însoțită de antrenor”, a dezvăluit Mihai Rusu, la Prosport.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI