20 mai 2023 | 09:15

Simona Halep, noi acuzații de dopaj. Cum se apără românca: „E hărțuire. Vor să mă găsească vinovată”

News
Simona Halep, noi acuzații de dopaj. Cum se apără românca: „E hărțuire. Vor să mă găsească vinovată
A fost acuzată de o a doua încălcare a regulilor de dopaj

Simona Halep, fosta campioană de la Wimbledon a fost suspendată din luna octombrie a anului trecut, când a fost depistată pozitiv cu un medicament interzis împotriva anemiei. Ulterior, agenția a decis că i se retrage dreptul de joc, toată situația având nevoie de o rezolvare în instanță. Dar, conform informațiilor de ultimă oră, Simona Halep, acuzată de a doua infracțiune de dopaj. Citește mai departe și vezi despre ce acuzații este vorba.

Simona Halep, fosta campioană de la Wimbledon, noi probleme

Simona Halep, fostul număr 1 mondial, a fost acuzată de o a doua încălcare a regulilor de dopaj, a anunțat vineri Agenția Internațională de Integritate în Tenis (ITIA). Acuzația suplimentară se referă la nereguli în pașaportul biologic al sportivului (ABP) al Simonei Halep, pe baza unei evaluări a profilului său de către un grup de experți independenți în materie de ABP.

Vezi și: „Supliment contaminat intenționat sau pe linia de producție!”. Vești de ultimă oră, de la cel mai înalt nivel, despre dosarul în care Simona Halep este acuzată de dopaj

Fosta campioană de la Wimbledon și de la Roland Garros, în vârstă de 31 de ani, a fost deja suspendată provizoriu din octombrie 2022, după ce a fost depistată pozitiv la US Open anul trecut cu roxadustat, un stimulent sanguin interzis.

Simona Halep a negat că a luat cu bună știință substanța interzisă și a declarat că are dovezi care demonstrează că cantități mici de medicament antianemic au intrat în corpul ei din cauza unui supliment autorizat care a fost contaminat.

Vezi și: „O noapte furtunoasă”. Cu cine s-a fotografiat Simona Halep și ce au remarcat fanii la hainele jucătoarei de tenis – FOTO

Simona Halep, noi acuzații de dopaj

Dar Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a declarat vineri că Halep a fost acuzată de o „încălcare suplimentară și separată a programului antidoping din tenis”, după o evaluare independentă a pașaportului său biologic al sportivului.

„Înțelegem că acest anunț adaugă complexitate la o situație deja foarte mediatizată. De la începutul acestui proces – și, de fapt, al oricărui alt proces la ITIA – am rămas angajați să ne angajăm cu doamna Halep într-un mod empatic, eficient și în timp util.

Apreciem, desigur, că există un mare interes mediatic pentru aceste cazuri. Ar fi nepotrivit pentru noi să comentăm detalii până la încheierea procesului, dar vom continua să colaborăm cu tribunalul independent Sport Resolutions și cu reprezentanții doamnei Halep cât mai rapid posibil.”, spune Nicole Sapstead, director senior pentru antidoping la ITIA.

Vezi și: Scenariu uluitor în „cazul Simona Halep”. „Cineva a vrut să-i facă rău”. Cine este jucătoarea de tenis din România care a lansat această teorie șocantă

Luna trecută, Simona Halep a criticat întârzierea în cazul ei. Potrivit româncei, audierea sa la tribunalul independent a fost programată inițial pentru 28 februarie, ceea ce i-a dat speranța că va ști dacă va putea sau nu concura la Indian Wells.

„Din punct de vedere emoțional, întreaga perioadă nu a fost ușoară și am simțit nevoia să vorbesc cu voce tare fanilor mei, susținătorilor mei și, de fapt, întregului public”, a declarat Halep într-un interviu acordat site-ului Tennis Majors.

„E hărțuire. Vor să mă găsească vinovată”

Românca și-a pledat nevinovăția atunci când a fost acuzată inițial, în octombrie, declarând că se simte „confuză și trădată de această decizie și num i-a trecut niciodată prin minte să trișez„, după ce a sugerat că testul eșuat s-a datorat contaminării.

Ba mai mult de-atât, în urmă cu aproximativ jumătate de oră, după aflarea noi vești, Simona Halep a publicat pe contul ei de Instagram următorul mesaj:

„Mă simt neajutorată în fața unei astfel de hărțuiri și simt că vor să mă găsească vinovată de ceva ce nu am făcut niciodată. Încă o dată, toată viața mea am fost total împotriva oricărui tip de trișare, nu se aliniază cu valorile mele.

Singurul lucru la care sper în acest moment este să am posibilitatea de a accesa în sfârșit judecători independenți și imparțiali într-un tribunal, care să-mi dea șansa să-mi dovedesc nevinovăția. Am încredere deplină în justiție și aștept cu nerăbdare să-mi pot susține în sfârșit cazul la termenul de la finalul lunii, după mai multe întârzieri provocate de ITIA

Sprijinul celor dragi, al lumii tenisului și al fanilor mei mi-au dat curajul să continui să mă antrenez în fiecare zi și să lupt pentru adevăr. Nu am cum să vă mulțumesc îndeajuns pentru asta!”, a scris Simona pe Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simona Halep (@simonahalep)

Halep, care se afla pe locul 9 în octombrie, a petrecut 80 de săptămâni ca nr. 1 mondial între 2017 și 2019, anii ei de glorie, în care a câștigat atât Openul Franței 2018, cât și titlul de la Wimbledon 2019, înainte de a avea o scădere în clasament după ce s-a confruntat cu accidentări post-Covid. A devenit una dintre cele mai bine cotate jucătoare de tenis care a picat un test antidoping de când Maria Sharapova, de cinci ori câștigătoare de turnee majore, a fost interzisă în 2016 pentru că a fost depistată pozitiv cu meldonium.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Cât câștigă lunar o stewardesă. Ce ajută să ai un salariu mai mare
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Se dau noi VOUCHERE în România. Se aplică din 23 aprilie. Premieră totală
Capital.ro
Începe distribuirea deciziilor de pensionare după recalculare. Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Modificări la Codul Civil. PENSIE mai mare pentru acești angajați
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro