Simona Halep, meci dificil în primul tur la Roland Garros. Adversara a fost revelația anului trecut

Simona Halep, meci dificil în primul tur la Roland Garros. Adversara a fost revelația anului trecut
Simona Halep va avea parte de un parcurs foarte dificil la actuala ediție a turneului de la Roland Garros

Simona Halep, meci dificil în primul tur la Roland Garros. Jucătoarea din Constanța se află înaintea startului în cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului. Tragerea la sorți i-a pus în față adversare ce par accesibile doar în primele două tururi. Cu toate acestea, Simona Halep poate avea parte de surprize neplăcute chiar din prima manșă în care o va întâlni pe revelația anului trecut, croata Ana Konjuh (66 WTA).

Simona Halep, meci dificil în primul tur la Roland Garros

Simona Halep, meci dificil în primul tur la Roland Garros. Fostul lider mondial a tras tare la antrenamente pentru a fi cât mai pregătită pentru marea încercare de la turneul de Grand Slam parizian. Românca abia așteaptă să ia startul în turneul ei favorit, pe care l-a câștigat în 2018, după două finale pierdute, în 2014 și 2017.

„Mă simt proaspătă, plină de încredere, sănătoasă. În sfârșit! Nu am nicio problemă cu accidentările în acest momnet, mă bucur să fiu iar pe teren și abia aștept să joc pentru că doar așa pot să îmi îmbunătățesc evoluțiile. Urmează Roland Garros, turneul meu favorit și sunt mereu fericită să mă aflu la Paris. Acum va fi puțin diferit, pentru că în 2021 nu am jucat și simt că mai am nevoie de puțin timp pentru a-mi recăpăta încrederea pe deplin”, a spus Simona Halep, conform eurosport.ro.

Adversara a fost revelația anului trecut

Aparent, Simona Halep are o misiune ușoară în primul tur. Ea o va întâlni pe croata Ana Konjuh (66 WTA). Fostul lider mondial a întâlnit-o o singură dată pe Konjuh, învingând-o în 2017, în optimi, la Sankt Petersburg, cu 6-4, 7-6. Dar, dincolo de calculele hârtiei, partida poate fi una cu dus-întors pentru românca.

Viitoarea adversară a lu Halep ocupa, în 2017, la 19 ani, locul 20 mondial. Dar Konjuh a suferit mai multe operații la ambele brațe, ea lipsind din circuit vreme de 3 ani și ieșind din Top 1000. Croata avea dureri foarte mari pe teren, iar fără să se opereze nu ar fi scăpat de ele. În total a suferit patru intervenții la cele două mâini. Ultima s-a produs în 2019.

A lipsit trei ani din circuit

„Mă simt pur și simplu neajutorată. E un sport căruia i-am dedicat toată viața. Am încercat tot, schimb tot felul de rachete, încerc tot felul de tehnici de lovire, dar mă simt neajutorată când văd că nimic nu merge. Dacă nu mi-ar plăcea atât de mult să joc tenis, aș fi renunțat de mult. Acum vreau doar să joc cât mai mult și să încerc să revin la un nivel bun”, a declarat Ana Konjuh, după a patra operație, conform Treizecizero.ro.

Dar Ana Konjuh a revenit fulminant în 2021. Ea a fost jucătoarea cu cea mai mare ascensiune în clasamentul WTA. Croata a urcat nu mai puțin de 472 de poziții, de pe 538 pe 66. Iar determinarea jucătoarei de 24 de ani arată că nu are de gând să se oprească aici, ceea ce o face o adversară foarte periculoasă pentru Halep.

Dacă va trece de Konjuh, Halep va juca în turul secund cu belgianca de origine ucraineană Maryna Zanevska sau cu chinezoaica Qinwen Zheng. În schimb, în turul 3, Halep o poate întâlni pe Jelena Ostapenko, iar în optimi pe poloneza Iga Swiatek, actualul lider mondial.