Simona Halep, învinsă în sferturi la Madrid. Ce urmează pentru româncă

Simona Halep, învinsă în sferturi la Madrid. Ce urmează pentru româncă
Simona Halep a fost învinsă în sferturile de finală ale turneului de la Madrid, dar și depășit rezultatul de anul trecut, când pierduse în optimi

Simona Halep, învinsă în sferturi la Madrid. Jucătoarea din Constanța a avut un parcurs promițător în competiția din capitala Spaniei în primele trei tururi. Astfel înainte de partida din sferturi contra tunisiencei Ons Jabeur (10 WTA), românca era văzută ca favorită. Simona Halep n-a reușit să contracareze jocul agresiv și variat al adversarei și a fost eliminată din competiția dotată cu premii totale de 6,75 milioane de euro.

Simona Halep, învinsă în sferturi la Madrid

Simona Halep, învinsă în sferturi la Madrid. Fostul lider mondial reușise trei victorii clare în competiția din capitala Spaniei. Mai ales cea din turul 2, în fața Paulei Badosa (2 WTA), scor 6-3, 6-3, dăduse iluzia că românca își poate spulbera toate adversarele.

Simona Halep era văzută ca favorită înaintea meciului din sferturi contra tunisiencei Ons Jabeur. Ea părea sigură pe sine și dornică să dea totul pe teren, chiar dacă publicul ar fi fost de partea tunisiencei.

„Va fi un meci total diferit… La Dubai a fost destul de dificil, deoarece toată lumea era cu ea. Uneori, îmi trag energia din spectatori, cum a fost aici cu Paula Badosa, aşa că nu îmi bat capul cu asta. Îmi place energia care o simţi pe teren şi iubesc atmosfera. E mai bine să ai oameni în tribune decât să fie goale, aşa că va fi în ordine.

Este diferită. Este o persoană grozavă, în primul rând, pentru că ne înţelegem foarte bine. E întotdeauna plăcut să vorbeşti cu ea. Însă de fiecare dată când suntem pe teren e o mare luptă, o bătălie. Mă aştept la una şi în turul următor.

Însă, sunt aici pentru a da tot ce pot, aşa cum spun în fiecare zi. Mă simt bine pe teren, simt jocul şi aştept cu nerăbdare să joc şi să lupt pentru victorie”, a declarat Simona Halep, potrivit wta.com.

Ce urmează pentru româncă

Simona Halep a suferit un eșec usturător în fața lui Jabeur. Tunisianca a câștigat clar, scor 6-3, 6-2, după un meci fără istoric. Românca a părut, adesea, pierdută pe teren, incapabilă să găsească replică pentru jocul agresiv, pigmentat cu multe „scurte” al adversarei.

Halep a reușit doar 8 mingi câștigătoare, conform statisticii, în contextul în care Jabeur a comis mai multe „erori neforțate”. Aceasta nu face decât să indice lipsa de curaj în lovituri a Simonei, în timp ce tunisianca a dat dovadă de o agresivitate sporită, chiar și cu riscul de a comite multe greșeli. Scorul în meciurile directe dintre cele două a devenit de 2-2.

Simona Halep părăsește turneul cu mulțumirea jocului practic în primele trei tururi, dar și cu un cec de 169.650 de euro, aproximativ 178.500 de dolari. Cu acest prilej, Halep a depășit-o pe Maria Sharapova în clasamentul „all-time” al câștigurilor, ocupând locul 3 în această ierarhie, după surorile Serena și Venis Williams.

Pentru Simona Halep și noul ei antrenor, Patrick Mouratoglou, urmează un nou test tare, săptămâna viitoare, la Roma. Anul trecut, pe 12 mai, Halep suferea aici accidentarea teribilă de la gamba stângă ce avea să- afecteze tot sezonul. După Roma, Halep va participa la Roland Garros, cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, ce va avea loc între 22 mai – 5 iunie.