Simona Halep întâlnește la Citi Open o jucătoare care i s-a opus public lui Vladimir Putin. Organizatorii au anunțat la ce oră se joacă partida

Simona Halep întâlnește la Citi Open o jucătoare care i s-a opus public lui Vladimir Putin. Organizatorii au anunțat la ce oră se joacă partida

Simona Halep a avut probleme serioase în primul tur al turneului Citi Open de la Washington, iar misiunea din turul „optimi” nu se anunță deloc ușoară. Adversară îi va fi Anna Kalinskaya, locul 71 WTA. Jucătoarea din Rusia a avut mare curaj, după ce a izbucnit războiul din Ucraina și a spus, public, că se opune ofensivei lui Vladimir Putin.

Simona Halep o va înfrunta pe Anna Kalinskaya în turul doi la Washington. Jucătoarea din Rusia nu este de acord cu războiul din Ucraina

Simona Halep își dorește foarte tare să câștige un titlu de Grand Slam și a lăsat totul pe mâna antrenorului Patrick Mouratoglou. Oamenii din staff au fost schimbați, unul câte unul, la propunerea tehnicianului care a lucrat 10 ani cu Serena Williams și se pare că s-a renunțat chiar și la „ultimul mohican”: preparatorul fizic Teo Cercel.

Jucătoare din România nu a început grozav turneul de la Washington. A câștigat în două seturi, în primul tur, dar s-a și enervat. A dat cu racheta de pământ când Cristina Bucșa a reușit să o egaleze în setul doi și riscă să primească o amendă din partea organizatorilor. Nu doar jocul nu a fost aplaudat. Cristian Tudor Popescu i-a reproșat și zgomotele puternice pe care le scoate, mai nou, în timpul partidelor și i-a recomandat să fie „mută ca o lebădă”.

În turul doi de la Washington, Halep o va întâlni pe Anna Kalinskaya (71 WTA). Jucătoarea din Rusia a trecut în primul tur de Madison Brengle (61 WTA), scor 6-3, 6-0. Meciul a durat doar 66 de minute.

Anna Kalinskaya este unul dintre sportivii din Rusia care au surprins prin curajul său. A scris pe rețelele sociale mesajul „Nu Războiului”, condamnând practic agresiunea din Ucraina. Și asta într-un moment în care președintele Vladimir Putin transmitea mesaje că rușii riscă ani grei de pușcărie dacă se abat de la ordinele sale în ceea ce privește „operațiunea militară specială”.

Jucătoarea din Rusia are 23 de ani, locuiește la Moscova și a câștigat din tenis peste un milion și jumătate de dolari. Partida dintre Simona Halep și Anna Kalinskaya va avea loc miercuri și va începe în jurul orei 23.00.

Urmăriți Playtech.ro și pe