Simona Halep, în scandal monstru cu ANAF. Sportiva, executată silit deși plătește taxe. Ce se întâmplă

Simona Halep, în scandal monstru cu ANAF. Sportiva, executată silit deși plătește taxe. Ce se întâmplă
Simona Halep a câştigat la prima instanţă procesul cu ANAF

Continuă războiul dintre Simona Halep și ANAF, deși jucătoarea de pe locul 2 WTA plăteşte sume uriașe la bugetul de stat. La începutul acestui an, Simona Halep a fost executată silit de ANAF. Dar a demonstrat în instanţă că acţiunea a fost una nelegală. Conform deciziei din 29 octombrie, avocaţii Simonei Halep au demonstrat că acţiunea nu a fost una legală. Ba chiar mai mult, judecătorii au decis că sportiva are de recuperat 178.364 lei. Eugen Ciorici, directorul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Galați, nu acceptă decizia Judecătoriei Constanţa. Va face apel şi susţine în continuare că Simona Halep nu a achitat încă suficient.

Simona Halep a refuzat propunerea lui Darren Cahill de a-şi muta rezidenţa în Monte Carlo, pentru a scăpa de plata taxelor

„După prelucrarea declarației depuse și analizarea datelor completate de către contribuabil, privind acordarea bonificațiilor pentru impozitul pe venit aferent anului 2018, nu a fost acordată bonificația pentru depunerea prin mijloace electronice de transmitere la distanţă a declarației până la data de 31.07.2018, inclusiv.

ANAF a încercat să o execute silit pe Simona Halep

Neacordarea bonificației a fost motivată de faptul că nu a fost achitată în termen suma de plată pentru acordarea acesteia, respectiv diferenţa dintre obligaţia fiscală declarată aferentă veniturilor realizate în anul 2018, valoarea bonificaţiei acordată pentru plata cu anticipaţie şi suma achitată până la 15 decembrie 2018 inclusiv.

Facem precizarea că doamna Halep Simona a achitat după emiterea somaţiei (primul act de executare silită) diferenţa de plată, deşi a continuat în instanţă demersurile pentru a-i fi restituită suma, considerând că era îndreptăţită să beneficieze de ambele bonificaţii. De asemenea, vă comunicăm faptul că decizia instanței nu este definitivă, motiv pentru care urmează a se promova următoarea cale de atac”, a precizat reprezentantul instituției pentru „Viață Liberă”.

Conform unor informaţii oferite de Prosport, Simona Halep a achitat nu mai puţin de 400.000 de euro la bugetul de stat. În trecut, Darren Cahill i-a dezvăluit că i-a sugerat româncei să apeleze la un artificiu pentru a scăpa de plata impozitelor. Multe vedete îşi trec rezidenţa în Monte Carlo, un adevărat paradis fiscal.

„Acum ceva timp i-am spus să-şi schimbe rezidenţa, în Monte Carlo de exemplu, pentru a plăti cât mai puţin. Mi-a aruncat o privire tăioasă şi mi-a zis: ‘Nici gând să fac asta”, povestea Darren Cahill intr-un interviu pentru Digisport.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI