Simona Halep i-a „luat fața” Emmei Răducanu. Ce veste bună a primit soția lui Toni Iuruc

Simona Halep i-a „luat fața” Emmei Răducanu. Ce veste bună a primit soția lui Toni Iuruc
Simona Halep era, la începutul anului, cu un loc în urma Emmei Răducanu, în ierarhia WTA

Simona Halep i-a „luat fața” Emmei Răducanu. Fostul lider mondial a debutat cu o victorie în turneul Melbourne Summer Set 1. Numărul 20 WTA s-a impus, miercuri, în fața australiencei Destanee Aiava (21 de ani, 316 WTA), scor 6-4, 6-2. Victoria din Australia i-a adus soției lui Toni Iuruc o veste bună, în detrimentul Emmei Răducanu, care a declarat forfait.

Simona Halep i-a „luat fața” Emmei Răducanu

Simona Halep i-a „luat fața” Emmei Răducanu. Fostul lider mondial a debutat în forță în 2022, în proba de simplu. Soția lui Toni Iuruc s-a impus, miercuri, în fața australiencei Destanee Aiava (21 de ani, 316 WTA), scor 6-4, 6-2, în turul inaugural de la Melbourne Summer Set 1.

În runda următoare, Simona Halep o va întâlni pe compatrioata Gabriela Ruse, într-o partidă ce va avea loc în această noapte, în jurul orei 3.30, ora României. Acesta a trecut, la rândul său, de Arina Rodionova, scor 6-3, 6-2. Cele două românce au mai jucat și în primul tur de la Transylvania Open. Acolo, Halep s-a impus clar, cu 6-1, 6-2.

„Nu am mai jucat din noiembrie și anul trecut a fost cel mai dificil din cariera mea. Dar sunt fericită că m-am întors aici, într-o țară care are un loc special în inima mea. Sunt foarte fericită că am câștigat. Perioada de pauză m-a ajutat să mă liniștesc mental, dar a fost și dificil pentru că am fost mult timp în top. Cu Gabi am jucat în urmă cu câteva luni, dar fiecare meci e dificil, va fi o nouă provocare, vreau doar să mă recuperez și să joc cel mai bun tenis al meu”, a declarat Simona Halep la flash-interviul de după meci.

Ce veste bună a primit soția lui Toni Iuruc

Simona Halep (30 de ani) a primit 30 de puncte în clasament după succesul în fața australiencei Destanee Aiava (locul 316 WTA), scor 6-4, 6-2. Acest lucru a dus la o primă veste bună în 2022. Conform clasamentului WTA Live, care este actualizat zilnic, Simona Halep a urcat trei poziții în ierarhia mondială, de pe locul 20 până pe17.  În funcție de rezultatele din această săptămână, Simona Halep poate urca până pe locul 13 WTA.

În schimb, sportiva din Constanța poate fi depășită de către Leylah Fernandez și Viktoria Azarenka, dacă nu ajunge în măcar în sferturi la Melbourne Summer Set 1, aceasta fiind faza în care s-a oprit la ediția de anul trecut. Deocamdată, ea a întrecut-o pe Emma Răducanu, care se clasa la începutul anului cu un loc înaintea Simonei, adică pe 19.

Jucătoarea britanică cu origini române a fost nevoită să se retragă de la turneul din Melbourne. Jucătoarea recent decorată cu Ordinul Imperiului Britanic de către Regina Angliei a avut Covid-19 la jumătatea lunii decembrie, pe când se afla în Abu Dhabi, unde trebuia să participe la o competiție demonstrativă.

Jucătoarea britanică a urcat și ea o poziție

Chiar și așa, Emma Răducanu a urcat și ea o poziție, până pe 18, în ierarhia „la zi” a WTA. Explicația stă în „căderea” cehoaicei Petra Kvitova, care a fost eliminată în primul tur al turneului de la Adelaide.

„Timpul de pregătire pentru a participa la primul turneu de la Melbourne a fost mult prea mic, ținând cont de faptul că de-abia am ieșit din izolare”, a declarat Emma Răducanu, citată de organizatorii întrecerii australiene, conform The Guardian.

Simona Halep și Emma Răducanu vor lua startul și în turneul de la Sydney, ce va avea loc între 10-15 ianuarie. Apoi, cele două jucătoare vor fi prezente la Australian Open, ce se va desfășura între 17 – 30 ianuarie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI